Tänään rakas ikipentu Siiri täyttää tasan 5v! Niin iso ja ”vanha” siitä on tullut, vaikka tuntuu, että vastahan se oli pikkuriiviöpaholainen..
Siiri on varsinaisesti ensimmäinen ikioma koira ja on kyllä saanut ehkä vähän kärsiäkin siitä, kun olen sen kanssa tehnyt ne pahimmat aloittelijan virheet varmaan jokaisessa asiassa ;) Mutta monista hankaluuksista on selvitty ja juuri ihailin taas jälleen sitä kun Siiri on niin helppo ottaa joka paikkaan mukaan (lisää tästä alempana).
Meillä oli synttäripäiväksi aika paljon ohjelmaa.

Ensin käytiin vanhan ja iih niin rakkaan ala-asteeni pihalla treenaamassa ruutua. Koiran vire oli aika matalalla, vaikka mulla oli herkkunamejakin mukana. Ei sitten otettu kun muutama kertaa eri variaatioilla. Sitten lopuksi palkkasin Siirin lelulla, jonka olin aiemmin päivällä ostanut ja jota Siiri ei ollut nähnyt vielä ollenkaan. Kiskasin lelun treeniliivin takataskusta ja koiran ilme kirkastui. Lelu on sellanen venyvä ja pehmoinen, jossa on pallo päässä. Aiemminhan olen tuskaillut sen kanssa, että koira ei treeneissä leiki mun kanssa. Mutta nyt Siiri innostui kun ensin heitin lelua, se haki sen ja pudotti eteeni, heitin uudestaan ja taas Siiri juoksi ihan sataa ja taas pudotti eteeni ihan sellasella ”heitä, heitä jo”-ilmeellä. Ja mikä kaikkeista parasta, Siiri KISKOI lelua mun kanssa!!! Ihan huippua :D Siiri sai voittaa vetoleikin, jonka jälkeen se leikki hetken itsekseen ja sitten lelu meni taas piiloon treeniliivin taskuun. Toivottavasti ensi kerralla jaksaa myös innostua lelusta.
Eli vaikka itse treenit meni vähän huonommin, niin silti olin ihan happy treenien jälkeen tosta lelulla palkkaamisjutusta. :)

Treenien jälkeen tapettiin sitten aikaa koulun lähistöllä, koska puoli kuudeksi oli tarkoitus mennä eläinkauppa Salamanterin eteen. Siitä lähti koiramarssi, jonka jokaisesta osallistujakoirasta Royal Canin lahjoittaa 1kg koiranruokaa Löytöeläinhoitola Onnentassulle. Ja tottakai me Siirin kanssa osallistuttiin hyvän asian puolesta ja samalla sai tosi hyvää treeniä, koska koiria oli huimat 50 mukana kävelyllä! Siiri käyttäytyi upeasti, välillä oli koira ihan lähellä takana (mm. liikennevaloissa odotellessa) tai edessä ja silti S käveli tosi nätisti. Herätettiin myös ihan mukavasti huomiota koiralauman kanssa, ohikulkevat autot hidastelivat kohdalla, ihmiset valokuvasivat meitä (ihanaa..) ja ihmiset ihmettelivät ääneen valtavaa koiralaumaa. Paras kommentti oli ehkä: ”Tää on ihan tavallista Hyvinkäällä. Täällä on paljon koiria!” :) Kaverin kanssa mietittiin, että toivottavasti vastaan ei tule ketään koirakammoista, voi tulla aika tuskallinen ohitus.
Kaikki meni tosi hienosti kävelyllä, vaikka oli jos jonkinmoista nelijalkaista paikalla ja niinkin iso lauma, kaikki sujui hyvin. Jäi tosi hyvä fiilis kyllä :)