Eilen oli taas ohjelmassa ohjattu toko. Oli aika lämmin ilma ja ajattelin, että kuinkakohan kauan S jaksaa tehdä niin kuumalla. Harvemmin tulee treenattua ihan helteellä.. Aloitettiin taas luoksepäästävyydellä ja syötin Siirille namia kokoajan ja.. TADAA! Siiri pysyi istumassa, ei lähtenyt kouluttajaa vastaan!! Eka kerta varmaan ikinä..
Sitten meillä oli ns. tasotesti. Eli Saara halusi katsoa, millä tasolla kukin on. Tehtiin yksitellen seuraamiskuviot ja toinen kouluttaja (jonka nimeä en anteeksi nyt muista) toimi ns. liikkurina. Kaavio meni muistaakseni jotenkin näin: Normi seuruu, pysähdys, normi seuruu, käännös vasemmalle, käännös oikealle, juoksu, täyskäännös ja seis. Meniköhän oikein.. No oli miten oli, se sisälsi nuo edellämainitut asiat. Vähän ennen omaa vuoroa jännitti kun ei olla viikkoon treenattu (hups..). En nyt tiedä kuinka hyvin se meni, mutta ei nyt ainakaan totaalisesti penkin alle kuitenkaan.
Meidät jaettiin tuon seuraamis"testin" jälkeen taas kahteen osaan ja me oltiin jälleen Saaran ryhmässä, toisen kouluttajan oppiin meni vähän edistyneemmät. Olin tyytyväinen tähän ratkaisuun, sillä ei se Siirin työskentely ole vieläkään ihan sataprosenttista ehkä, parempaan päin mennään kuitenkin.. Ei sitten tule vaadittua koiralta liikoja.

Aloitettiin jättöliikkeillä ja ensin oli maahanmeno. Siirin kanssa meni ihan hyvin, koira toimi kivasti. Välillä maahan käskyn saatuaan jäi seisomaan (taas!), mutta kyllä me onnistuneita suorituksiakin saatiin. Siirin ongelmana on myös se, että se tahtoo nousta liian aikasin, eli kun käsken sen maahan ja kun palaan sen viereen niin ennen sivu-käskyä se joskus nousee. Tähän saatiin sellainen ohje, että palkkaa välillä silloin kun koira on maassa ja vapauttaa. Tätä kyllä teinkin jo aikaisemmin, ihan hyvin se sitten meni,
Liikkeestä seisomisessa kouluttaja antoi hyvän vihjeen, meille varsinkin erittäin toimiva. Eli lyhyt seuraaminen ja samalla kun antaa seiso-käskyä niin kääntyykin koiran eteen. Me sitten Siirin kanssa kokeiltiin ja S tajusi hyvin nopeasti tämän idean. Yllättäen Saara sitten sanoi meille, kun ilmeisesti muilla koirakoilla oli vähän ongelmaa tässä liikkeessä, että me voitaisiin näyttää muille, miten se käytännössä toimii. Hyvä, etten suu auki jäänyt katsomaan, että mitätäh, mekö toimitaan ns. esimerkkikoirakkona?! No, mentiin näyttämään, parin askeleen seuraaminen, seiso-käsky ja kädellä ohjasin Siirin pysähtymään, "tökäten" sitä kuonoon (en tietenkään kovaa) ja jatkoin samalla matkaa. Siiri jäi kun jäikin seisomaan. No, jokatapauksessa Saara antoi paljon kehuja meille siitä, hyvä me!

Lopuksi otettiin vielä luoksetulot yksitellen. Kun oma vuoro tuli, Saara kysyi, pitääkö koirasta pitää kiinni ja sanoin, että ehkä olisi hyvä varmistella. No, menin jonkun matkan päähän, odotin hetken ja kutsuin Siiriä iloisesti. Siiri tulikin vauhdilla, näytti siltä, että ei lähde huitelemaan, joten heitin lelun taakseni. Siiri syöksyi perään, tuli vähän mua kohti, mutta äkkiä käänsi suuntansa ja juoksi lelu suussa Jennan äidin luo, joka istui kentän laidalla penkillä. No, onneksi meni sinne, eikä esim. muita koiria häiriköimään. Kävin hakemassa Siirin, eikä tuo nyt sinänsä harmittanut, lähinnä nauratti. Tuulin sanoin: Siiri käsittää, että luoksetulossa käydään myös yleisö läpi. Näinpä ;)

Treeneistä jäi aika hyvä mieli ja kotiläksyksi saatiin jättöliikkeet. Katsotaan, jos vaikka tällä viikolla muistettaisiin treenata kotonakin..
On kiva huomata, että Siiristäkin vähitellen kuoriutuu koira, joka pystyy työskentelemään häiriön alaisenakin. Eilen toki oli erittäin lämmin päivä, ohjaajallekkin tuli kuuma, saati sitten koiralle, jolla on kunnon turkki päällään. Ensimmäisellä treenikerralla meinasin heittää kaikki kisahaaveet roskakoriin, mutta nyt alkaa vihdoin tuntua, että me ehkä sittenkin saatetaan joskus päästä kisaamaan! Onneksi kuitenkin, rikkinäisestä tulostimesta johtuen, en ilmoittautunut Golden Ringin mestaruustokoon. Se olisi tullut ehkä vähän liian aikaisin kuitenkin.