Siiri oli tänään ensimmäistä kertaa elämässään uimassa. Tosin ei luonnon vesissä, ei toki, vaan uima-altaassa. Nii-in, koirien uima-altaassa, Hyvinkään koirakylpylä Aptuksessa.
Eli siis, olin ilmoittanut Siirin pentu-uimakouluun täksi päiväksi. Tosiaan, koirillekkin järjestetään omia uimakouluja, se ei ole enää pelkästään ihmisten juttu.
Uimakoulu alkoi ilta kuudelta, Siiri oli ihan nätisti, antoi pukea pelastusliivit ylleen, ja odotti kiltisti omaa vuoroaan. Ja kun se oma vuoro vihdoin koitti, Siiriin iski paniikki, joten pienellä pakotuksella jouduin Siirin altaaseen viedä. Ja altaassahan siis oli Nina, uimaopettaja, joka ohjasti pentuja yksitellen :)
Loppujen lopuksi Siiri altaaseen saatiin, ja uimatyyli ei ollut parhaimmasta päästä, ja kutsuistani huolimatta Siiri yritti kääntyä toiseen suuntaan. Noh, kyllä se siitä sitten hieman parani parin kerran jälkeen. Viimeisellä kerralla, heitin vesilelun Siirin eteen, ja Nina sanoi, että tuskin se sitä ottaa, mutta Siiri ajatteli, että toihan on mun lelu, ja nappasi lelun suuhunsa. Viimeisillä kerroilla myös pentu oli rauhallisempi ja uimatyyli jo parempi. Kuivattiin Siiriä föönillä sitten, ja sekös olikin taas pelottava juttu. Hommasta selvittiin suht hienosti, ja tästä on hyvä jatkaa 30.päivä tätä kuuta, kun on meidän seuraava uimakoulu kertamme :)
Nina myös sanoi, että eiköhän me Siiristäkin uimari saada, eli joku kerta Siiri ymmärtää uimisen hauskuuden, ja menee veteen lelujen perässä, hyvä niin, koska olisi kiva yrittää joskus ne taipumuskokeet suorittaa, ja siellähän on yhtenä osana vesityöskentely.