Eli tänään sain vihdoin tuon "Tie tottelevaisuusvalioksi" kirjasen kirjastosta. Olen joskus aiemminkin lueskellut sitä, mutta hirveästi en ole kirjan ohjeita hyödyntänyt treeneissä.
Nyt avasin kirjan seuraaminen-kohdasta ja kirjan kuvia katseltua aloin kävelemään ympäri taloa ja yritin pitää mielessä kaikki neuvot. Sama tempo kokoajan (käännöksissä) ja ensimmäisten askelten eri pituudet, täyskäännöksen askeleet jaja.. Kävelin taloa ympäri hokien mielessä "tam tam tam..", aika hyvin sain pidettyä tempon, jopa käännöksissä. Hullun hommaltahan se välillä tuntui, mutta varmasti hyödyttää kun aletaan Siirin kanssa tehotreenaamaan käännöksiä. :)

Otin myös perusasento-harjoituksia. Siiri on nyt alkanut tehdä perusasento treeneissä sitä, että vaikka ollaan toisteltu sitä, että se tulisi suoraan edestä perusasentoon, niin välillä yrittää kiertää takaa. Liian pinttynyt tapa näköjään, saa nähdä onnistunko häivyttämään takaakiertoa. Ei sillä mulle muuta väliä ole, tuleeko koira suoraan edestä vai kiertääkö takaa, mutta kontakti koiraan pysyy paremmin kun se tulisi edestä ja meille se olisi varmasti hyvä juttu, ettei kontakti katkeaisi.

Tuosta edellämainitusta syystä myös meille ohjatuissa suositeltiin uutta täyskäännöstä, eli siis painon siirto jalalla. Tosin blondin päähän ei vieläkään ole hahmottunut liikkeen oikea suoritustapa, joten saattaa mennä aikaa ennen kun päästään ihan koiran kera tätä treenaamaan. Liikaa liikkuvia osia ja tuntuu ylitsepääsemättömän hankalalta tämä.