Tänään olikin hieman erilainen päivä, kun Siirin siskon omistaja Jenna tuli Bellan kanssa meille kylään. Siskokset tulivatkin hyvin juttuun kun pääsivät vapaana juoksemaan ja riehumaan. Aluksi tytöt pääsivät pellolle purkamaan pahimmat energiat, tosin hetki ensin meni, ennen kuin siskokset kunnolla alkoivat riekkumaan. Käveltiin ensin pieni lenkki ja oli kyllä todella lämmin. Siiri ja Bella löysivätkin mukavan pienen ojan, missä kävivät lenkin ohessa vilvoittelemassa. Lenkin jälkeen koirilla riitti edelleen virtaa ja ne jaksoivatkin, lämpimästä säästä huolimatta, yllättävän kauan leikkiä. Välillä käytiin lammessa ottamassa vilvoituskylpy ja taas jatkettiin leikkimistä. Siiri kävikin tänään oikeastaan ensimmäistä kertaa tossa meidän lammessa uimassa. On se kerran Hallan perässä sinne mennyt, mutta nyt se tajusi ihan itse, että hei, täällä on tälläinen kiva lampi, missä voi uida! Eihän siihen mennytkään kauaa.. No, Siiri kuitenkin innostui hakemaan jos minkämoista risua lutakosta, Bella ei ollut niin vain huijattavissa mokomien kepakkojen perään uimaan. Ei edes Siirin perässä mennyt. Bellaa ei ilmiselvästi ole luotu uimaan. ;)
Kyllä me muutakin tehtiin kun katseltiin kahden noutajan iloisia leikkihetkiä, tokoiltiin myös vähäsen, eli paikallamakuuta, seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. Paikallamakuu oli aika jees, Siiri pysyi aika nätisti vaikka Bella oli vieressä. Jätin sen ensin, kävin palkkaamassa ja jätin toisen kerran. Aika oli hitusen liian pitkä Siirille ja se nousi. Otettiin vielä toisen kerran, lyhyemmällä ajalla ja Siiri pysyi kun pysyikin! Seuraaminen oli nättiä. Siiri mielestäni saa uutta intoa kun vieressä häärää muita koiria. Makupalan eteen tehdään oikeasti töitä. Liikkeestä maahanmeno on edelleen käsittämätön, Siiri jäi TAAS seisomaan.. Ei pysty käsittämään, mitä tuon pienen koiraolennon päässä liikkuu (vai liikkuuko mitään? ;D) Todennäköisesti olen itse jossain vaiheessa tehnyt ratkaisevan virheen, joka nyt sitten näkyy tässä liikkeessä. Kokeisiin ei ole asiaa, ennen kuin se virhe korjataan, mikä se ikinä lienee. Olen miettinyt pääni puhki, mutta en ymmärrä, en tosiaan. Koska kuitenkin seuraamisen yhteydessä, jos itse pysähdyn ja käsken koiran maahan, se menee. Täytyy palata taaksepäin ja ottaa naksutin avuksi.

Tässä muutamia kuvia tältä päivältä:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

Kiitos Jennalle ja tietysti Bellalle mukavasta päivästä ja ennenkaikkea hyvästä seurasta! :) Meillä ah niin energinen kultsulapsi vaihtui kolmen tunnin aikana hyyvin väsyneeseen noutajaan.

Perjantaina otettiin vähän agility-treeniä. Aloitettiin pujotteluharjoitukset kahdella aurauskepillä. Naksutin oli käytössä ja aina kun Siiri meni keppien läpi, sai se palkan. Ihan kivasti meni, joskin oli hyvin kuuma ja kauaa ei voitu treenata. Näitä kuitenkin jatketaan, ihan vaikka mielenvirkistykseksi ja vaihtelun vuoksi. Mistä sitä tietää, vaikka joskus agista innostuttaisiin toden teolla, mutta aika näyttää :)

(Lisää kuvia Siiristä ja Bellasta löytyy GALLERIASTA  )