Image and video hosting by TinyPic

Oli pakko tulla vähän hehkuttamaan ja ylistämään Siiriä, kun se on ollut nyt parina päivänä NIIN fiksu!

Eilen oltiin hiekkakuopalla äitini kanssa ja Siiri sai juosta vapaana. Vähän ajan päästä huomasimme, että vähän kauempana on kaksi hevosta ratsastajineen. Olin jo ottamassa Siiriä kiinni, ennen kuin se huomaisi hepat. Kuitenkin, ennen kun ehdin kissaa sanoa, oli S jo tajunnut, mitä siellä oli. Olin ihan 110%'sen varma, että nyt se on menoa. Siiri lähti kulkemaan hevosia kohti, samalla haukkuen.. Päätin vaan suhtautua ihan neutraalisti, en edes yrittäny huutaa Siiriä luokseni. Jos taas olisin kävellyt Siirin perässä, olisin antanut sille "tukea" ja S olisi vain mennyt eteenpäin. Sitten se ihme tapahtui.. Siiri unohti hevoset ja juoksi meidän luokse, eikä enää kiinnittäny hevosiin mitään huomiota, wau!
Siiri oli muutenkin tosi tottelevaisella tuulella, tuli aina kutsusta luokse, paitsi kerran joku ihana haju vei voiton. Lähdin kuitenkin juoksemaan toiseen suuntaan ja Siiri tuli sikanopeesti mun luokse..!

Tänään sitten sain taas nauttia tästä hyväkäytöksisestä ja tottelevaisesta koirasta. Käytiin Jaanan ja nöffipoikien kanssa ulkoilemassa hiekkakuopalla. Pieni epäilys hiipi mieleeni, että malttaakohan Siiri pysyä mun luona kun pääsee ihan uudelle hiekkakuopalle, missä on paljon uusia hajuja.. Koska yleensä jos koiraporukasta yksi koira päättää lähteä karkuteille, lähtee yleensä muut mukaan.
Jaana tuli hakemaan meitä ja Siiri oli ihan innoissaan, se oikeen kiskoi autoa kohti ja tiesi selvästi, että nyt on tiedossa jotain kivaa.
Kuopalla sitten pelkoni osoittautui täysin turhaksi! Siiri juoksenteli kyllä pitkin ja poikin, mutta pysyi kuitenkin lähellä. Pojille välillä vähän komentoja ja vähän piti Mörriä juoksuttaa. Taas Siiristä näki, että tekisi ihan kamalasti mieli leikkiä, mutta ei uskalla kuitenkaan ihan vielä..
Siiri käyttäytyi tosi mallikkaasti ja sai pojat unohtamaan mm. ihanan kuralammikon. Normaalisti Mörri ja (varsinkin) Rölli olisi mennyt lammikkoon telmimään, mutta kun Siiri diivaili ja kiersi sen, niin pojat tekivät samoin. :D
Lopulta jouduimme lähtemään kuopalta kun sinne tuli poikia mopoineen. Ei viitsi ottaa mitään riskiä, ettei koirat juokse mopojen eteen.

Illemmalla tuli ihmeellinen tokoinnostus. En oikeen keksinyt mitä voitaisiin treenata, jotain erilaista.. No, sitten keksin: laitettiin kaksi rastia maahan ja harjoittelimme käännöksiä. Eli kierrettiin näitä kahta rastia kahdeksikon malliin. Ne meni ihan mielettömän hyvin! Tokokurssilla mulle sanottiin, että Siiri käyttää hyvin takapäätään vasemmalle käännyttäessä. Silloin en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota, mutta tänään vilkaisin pari kertaa ja kyllä se oikeasti käyttää takapäätään hyvin :)

Sitten lähdin vielä juoksuttamaan Siiriä pellolle. Yhtäkkiä tuli "innostus" ottaa paikkamakuu, ja todentotta, tuollainen innostuminen kannattaa käyttää hyödyksi.
Otin Siirin sivulle uudella tekniikalla ja se toimi aika hyvin. Sitten käskin maahan, otin ehkä 5 normaalia vähän pidempää askelta ja käännyin koiraan päin. Otin kännykän sekuntikellolla aikaa, suunnitelma oli ottaa 30sekuntia, mutta ahneus iski ja pidensin ajan minuuttiin. Ja tattadaa, Siiri pysyi! JESJESJESS!! Riemullani ei enää ollut rajoja, SUPERpalkkaus ja hymyssä suin kotiin, hypin ja pompin ilosta, on vieläkin niiin superhyvä fiilis!