Eilen treenailtiin seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa, ja otin treenit videolle. Videota katsoessani, ilokseni huomasin että Siirin seuraaminen näyttää oikeasti aika hyvältä (ainakin omaan silmään). Treenatessa mun näkökulmasta se näyttää laiskalta lönköttelyltä ilman hyvää katsekontaktia. Videolta selvisi kuitenkin, että olen ollut (onneksi) väärässä. Myös perusasennot näytti paljon paremmilta, pari perusasentoa tuli vähän liian eteen, kun S oli intoa täynnä.
Liikkeestä maahanmenossa ohjaaja meinasi kuolla nauruun, koira seuraa kauniisti, mutta maahan käskyn saatuaan meneekin istumaan. Siirin kanssa ei muuten koskaan olla harjoiteltu liikkeestä istumista. Nooh, mitä pienistä, uusi yritys.. Taas S seuraa hyvin kauniisti ja käsky "maahan", kun  käännyin, koira seisoo...
Tässä vaiheessa irtosi hyvät naurut, koira tekee (miltei) täydellisesti liikkeestä istumisen ja liikkeestä seisomisen, silloin kun pitäisi mennä maahan.. Tämän jälkeen koiralla ei riittänyt enää intoa, joten ei sitten saatu onnistunutta suoritusta. Toki molemmilla kerroilla käskin koiran maahan ja palkkasin, olihan se sentään paikalleen jäänyt, väärään asentoon vaan.. ;)

Sain hirveän treeni-innon eilisestä, joten tänään jatkettiin. Ilma oli mitä parhain, lämpötila kohosi +17 asteeseen ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Otin myös tänään treenit videolle. S oli ollut muutaman tunnin ulkotarhassa, joten intoa oli oikeasti PALJON. Sivulletulot olivat täydellisiä ja nyt aloitettiin treenaaminen sivu-maahan-sivu vaihdoilla. Ensimmäinen meni siihen, että S tuli kyllä kauniisti sivulle, mutta maahanmeno tuli poikittain eteeni.. Toinen yritys ja johan parani, maahanmenot olivat ihan täydellisiä! Tänään liikkeestä maahanmenokin meni ihan nappiin, S seurasi erittäin kauniisti ja maahan mentiin ekalla käskyllä ja suht rivakasti. En palannut koiran luo, vaan käännyttyäni, melkein heti, vapautin ja palkkasin pallolla.
Treenattiin myös liikkeestä seisomista, joka oli muuten loistava, paitsi että S liikkui vähän käskyn saatuaan. Pientä hiomista siis :)
Oikein loistavat treenit nyt ollut. Asetin meille kovan tavoitteen ja nyt se on virallinen kun sen tänne kirjoitan, eli: Ennen Siirin pennutusta on kisattava tokossa ja mielellään saatava joku tuloskin.. :) Hui, nyt se on virallinen tavoite, katsotaan kuinka käy..