Juu, elikkäs eilen oli ohjelmassa Kanta-Hämeen noutajien järjestämät ohjatut tokotreenit. Oltiin paikalla suht aikasin, mikä on vaan hyvä, kun Siiristä puhutaan. Parkkipaikalla yritti haastaa muita leikkiin, mutta kun treeneihin oltiin tultu niin leikkimiset jätettiin sikseen. Parkkipaikalta kentälle siirryttäessä seuruutin Siiriä ja seuraaminen oli kaunista, lukuunottamatta vähän hapuilevaa kontaktia.
Me ollaan siis ALO/AVO ryhmässä ja samaan aikaan kentällä treenaa myös arkitoko ryhmä. Koiria oli siis aika paljon kentällä samaan aikaan ja meidän ryhmätreeneistä on ikuisuus joten Siiri ei jaksanut keskittyä.
Meidät laitettiin ensin riviin ja koirat käskettiin laittaa perusasentoon. S teki pari hienoa sivulletuloa, jaksoi olla siinä 10sekuntia ja nousi seisomaan.
Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Siiri lähti kouluttajaa vastaan, jonka jälkeen hän peruutti ja ohjeisti mua palkkaamaan Siiriä kokoajan. S pysyikin kivasti.
Sen jälkeen meidät jaettiin vielä kahteen ryhmään ja päästiin toisen kouluttajan, Saaran, ryhmään. Ensin aloitettiin seuraamisesta ja kouluttaja sanoi, että opettaa meille nk. imutusseuraamisen. Okei, vähän tuntui hassulta aloittaa seuraamisen treenaaminen noin alusta, ihan yhdellä askeleella aloitettiin. Siiristä näki heti, että muut koirat, sadeasuissa juoksevat lapset ja kentän laidalla olevat muut ihmiset vie kaiken huomion. Niinpä treeneistä ei sanallasanoen tullut mitään, ei sitten yhtään mitään. S kyllä jaksoi pitää upeaa kontaktia, mutta kun pitäisi lähteä vaikkapa seuraamaan, niin kaikki muu viekin yhtäkkiä huomion.
Kouluttaja sanoi eräästä labbiksesta, että se jaksaa tehdä töitä ohjaajalleen, tämän jälkeen osoitti Siiriä ja sanoi, tämä kultsunarttu tekee töistä ns. muulle maailmalle. Hieman kummastutti, että tuollaista sanotaan ääneen, vielä ekalla kerralla. Okei, se negatiivinenkin palaute on tervetullutta JOS se on rakentavaa. Mitään rakentavaa en tuossa kommentissa huomannut. Tunnen tasan tarkkaan koirani ja tiedän, että se on itsenäinen ja ei ehkä kaikista miellyttämisenhaluisin.

Tässä vaiheessa, totta puhuen, teki mieli sanoa, että me jätetään tämä kurssi tähän, mutta tosin olisin katunut varmasti sitä. Päätin, että mehän suoritetaan tämä kurssi loppuun, tuli mitä tuli.

Kouluttaja antoi mulle sellasen nahkaisen pienen patukan (oma patukka oli tietenkin autossa..) ja sanoi, että yritä leikkiä koiran kanssa välillä. Siiri innostuikin hetkeksi leikkimään, mutta vain pieneksi hetkeksi. Sen jälkeen patukka ja mun leikkiyritykset oli sille kuin ilmaa.
Otettiin maahanmenoa niin, että koira eteen, peruutettiin ja yhtäkkiä käsky koiralle maahan ja palkka kun menee. Näin saataisiin lisää nopeutta maahanmenoon. Noh, Siiriin tämä ei toiminut, S pisti etutassunsa maahan ja takapää tuli perässä sitten kun kerkesi. Eli ne oli toosi hitaita.. :D
Siiri muuten sanoi piutpaut mun nameillekkin :o Mulla oli sentään jauhelihapihvinpalasia, jotka on aina ja jokatilanteessa koiralle kelvannut. Kouluttaja neuvoi, että seuraavana treenipäivänä jättäisi aamuruoan pois, mutta kun koira saa yleensä aamuneljän ja aamuviiden välissä ruoan. Voiko se tosiaan vaikuttaa vielä 13:n tunnin jälkeen?!

Lopuksi otettiin paikallamakuu, koko ALO/AVO-ryhmä. Sai jättää koiran niin kauaksi kuin halusi ja sai vapauttaa koska halusi. Menin Siiristä hihnanmitan päähän, eli vähän alle 2m oli matka. Siiri kyllä pysyi upeasti, vaikka vilkuilikin muita kurssilaisia uhkaavan näköisesti välillä.. Tarkkaa aikaa en tiedä, mitä S makasi, koska kävin vapauttamassa sen ennen ajanoton loppumista. Siiri siis pysyi upeasti, mutta sai kehupalkat tälläkertaa, koska namit ei taas kelvannut..

Positiivista oli, että S jaksoi kuitenkin aika-ajoin pitää kaunista kontaktia ja lopun paikallamakuu oli kyllä todellinen yllätys.
Silti treeneistä ei jäänyt hyvä mieli, ISO KIITOS kuitenkin erittäin hyvän ystäväni Tuulin, hänen kommentit saivat mielen iloisemmaksi. Tuulin sanoja lainaten, kaikki koirat eivät ole koneita ;)
Siiri on vaan "vähän" itsenäinen, se on aina ollut, kyllä mä sen tiedän. Me tehdään nyt kovasti töitä, katsotaan mihin se johtaa. Ensikerraksi onkin tarkka toimintasuunnitelma, siitä lisää seuraavien treenien jälkeen..