Viime kirjoituksesta onkin vierähtänyt tovi ja paljon on ehtinyt tapahtua.
Talven ihan ensimmäinen lumi saapui tänne etelään viime viikon lopulla, tosin sitä ei paljon tullut, mutta saatiin sentään edes vähän. :) (Tällä hetkellä lunta onkin jo varmaan 15-20cm)
Siiri oli hyvin ihmeissään, vaikka tietysti on lunta ennenkin nähnyt. Käytiinkin lumen tultua 2,5 tunnin lenkillä, aurinko paistoi ja oli vähän pakkasta. Siiri saikin painella vapaana ehkä puolet lenkistä. Käveltiinkin erilaisissa maastoissa, ensin pelloilla, josta menimme metsään jonka jälkeen käväisimme kiertämässä ison hiekkakuopan ja menimmekin jotain omia polkuja. Sitten vielä päätin, että ei mennä suorinta tietä kotiin vaan kiersimme vielä yhden suht pitkän lenkin. Siiri pääsi vielä lenkin lopuksi kuluttamaan energiaansa pellolla vapaana juosten.

Lauantaina (22.pv) olikin taas suht aikainen herätys, kun matkasin kohti Helsinkiä junalla, tarkoituksena lähteä Hennin kanssa Vantaalle katsomaan PM-tokoa. Henni olikin vastassa Helsingin asemalla, josta suuntasimme autolla kohti Energia Areenaa. Löydettiin Tuulin ohjeilla hyvin perille ja vielä ajoissa. ;D
Varasimme eturivin paikat keskikatsomosta, josta olikin hyvä näkyvyys kehään. Lauantaina arvosteltiin liikkeet paikalla makaaminen 4 min häirittynä, seuraaminen, luoksetulo, kauko-ohjaus, ohjattu noutaminen ja seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä.
Suurin osa koirista oli bordercollieita, mukaan mahtui myös pari australiankelpietä, sekä (itselleni ainakin) yllätyksenä myös yksi kultainennoutaja, josta nousikin meidän suosikki. Kultsun seuraaminen erottui kyllä edukseen, oli se sen verran hauskan näköistä, sekä maahanmenot oli aina salamannopeita, ihan kuin jalat olisi yhtäkkiä vaan pettänyt alta.
Sunnuntaina lähdettiin ajamaan Hennin kanssa puoli yhdeksän ajoissa meiltä ja pääsimme taas perille ajoissa. Päästiin katsomoon samoille paikoille ja noin kello 9.30 kisat alkoivat. Sunnuntain liikkeet olivat istuminen ryhmässä 2min, tunnistusnouto, ruutu ja metalliesineen nouto esteen yli hypäten. Suomen tilanne sen kuin parani ja vaikka yksi suomalaiskoirakko suoritti kaikki liikkeet kerralla koiran juoksujen takia, oli Suomi silti joukkuepisteissä johdossa. Siinä vaiheessa kun tuo viimeinen koirakko suoritti kaikki liikkeet, oli jo varmaa, että kaikki mahdolliset mitalit saadaan Suomeen. Tuloksiin ei tullut enää mitalistien osalta muutoksia viimeisen suomalaiskoirakon suorituksen jälkeen. Nyt meillä on siis Suomessa pohjoismaiden tottelevaisimmat koirat, eli PM-kulta, PM-hopea ja PM-pronssi, sekä PM-joukkuekulta saatiin Suomeen! Isot onnittelut kaikille mitalisteille :) Tuloksia myöhemmin katsellessa huomasin myös, että kahdeksan parhaimman koiran joukossa oli peräti KUUSI suomalaista koirakkoa, wau!

Kisojen jälkeen ulkona sää olikin muuttunut kamalaksi. Olikin mielenkiintoista ajaa Vantaalta kohti Helsingin rautatieasemaa, tuntui välillä, että koko Helsinki on sekaisin. Junat myöhästelivät myös, matka kesti puolet pidempään kun juna pysähteli ainakin 3 kertaa ja seisoi vielä parilla asemalla jonkun aikaa. Pääsin kuitenkin onnellisesti kotiin ja Siiri olikin hyvin innoissaan kun tulin :)
Viikonloppu oli erittäin mukava, rahaa meni kun tuli shoppailtua, ostin Siirille lelun, uuden treenipatukan ja sitten vielä nahkahihnan. Kiitos Henni erittäin paljon seurasta, kyydeistä ja ylipäätään kaikesta! Oli tosi mukavaa ja sain kamalan tokoinnostuksen kisoista. :)

(Ja vielä kun tuossa viime kirjoituksessa lupailin, että julkaisen meidän viikon koirapäiväkirjan täällä blogissa, niin se suunnitelma kariutui siihen, että olin sillä viikolla 4 päivää poissa kotoa, joten päiväkirjaa ei tulla täällä näkemään. Ideasta innostuin kuitenkin siinä määrin, että saatan aloittaa nyt uuden sellaisen, josko saisi koko viikon mittaisen päiväkirjan pidettyä ja sen voin sitten pistää tännekkin.)