Eilen meillä oli ohjelmassa jälleen ohjatut tokotreenit Riihimäellä. Vähän oli sellainen fiilis, että ei jaksaisi lähteä, mutta onneksi lähdettiin!

Luoksepäästävyys oli tuttuun tapaan ensin vuorossa. Meidän luoksepäästävyys meni aika.. LOISTAVASTI! Palkkasin Siiriä koko ajan kun Juha tuli kohti ja tervehtimään Siiriä ja Siiri pysyi, eikä kiinnittänyt mitään huomiota Juhaan, paras luoksepäästävyys meiltä ikinä!

Sitten meidät jaettiin taas kahteen ryhmään ja me päästiinkin tälläkertaa Juhan ryhmään. Meidän oli tarkoitus treenata siis jääviä liikkeitä.

Liikkeestä maahanmeno oli meillä aika täydellinen! Siirin seuraaminen oli aluksi ihan hukassa, mutta otin sen uudestaan perusasentoon ja aloitettiin alusta. Nyt seuraaminen oli ihan hyvää ja S meni ekasta käskystä maahan! Mä tosin vähän varmistelin, että meneekö se..

Liikkeestä seisominen otettiin taas niin, että palkattiin koira vaan siitä, että se jää seisomaan. Eli niin, että seiso-käskyä annettaessa jo käännytään koiran eteen ja jos koira jää seisomaan, superpalkkaus. Meillä tämä meni myös ihan loistavasti. Tätähän me ollaan harjoiteltu kotonakin.

Paikallamakuu oli sitten tämän treenikerran fiasko-liike. Meille sanottiin, että nyt otetaan ajaksi se 2min. Matkan sai itse päättää ja mä jäin tosi lähelle Siiriä. Noh, Siiri nousi tämän kahden minuutin aikana kaksi kertaa. Kummallakin kerralla kävin käskemässä sen ensin perusasentoon ja sitten maahan ja jätin koiran, mutta lyhensin matkaa entisestään. Loppujenlopuksi olin ihan koiran edessä.. :'D No, treeniä treeniä. Oli muuten varmaan elämäni pisin odotteluaika. Mutta toisaalta, mikä positiivisinta taas, vaikka Siiri nousi, se ei silti lähtenyt häiriköimään muita koiria :)

Sitten saatiin kertoa, että missä liikkeessä on mahdollisesti ongelmia. Mä sanoin, että paikallamakuu, tosin sitä aikaa nyt voi treenata kotonakin. Siinä nyt varmaan kuitenkin isoimmat ongelmat meillä.
Sitten me jakauduttiin taas kahteen ryhmään, Saaran ryhmään ne kenellä on perusasennon kanssa ongelmia ja Juhan ryhmään ne kenellä on seuraamisen kanssa ongelmia. Menimme Juhan ryhmään, koska meidän seuraaminen on huonontunut ajan myötä. Otettiinkin sitten niin, että ihan lyhyt (5? askelta) seuraaminen, että koira vaan pitää kontaktin. Nyt tämä meni meillä ihan täydellisesti ja tietysti superpalkkaus! Saatiin myös vinkkejä siihen, jos koira jätättää seuraamisessa. Juha sanoi, että seuraavaksi pyritään siihen, että me pystyttäisiin pitämään koirat vapaana treenatessa. En kyllä ole ihan sataprosenttisen varma pystynkö siihen, katsotaan. :)

Jäi tositosi hyvä mieli treeneistä, oli varmaan parhaat häiriötreenit ikinä! Ainoa miinus oli se, että Siiri ei jaksa nykyään enää odotella kentällä. Kokoajan pitäisi tehdä jotain, muuten se alkaa hyppiä mua vasten tai haistella maata..
Leikin Siirin kanssa vielä kentällä treenien jälkeen, mulla oli nami kädessä ja juoksin Siiriä pakoon ja innostin Siiriä juoksemaan mun namikäden perässä. Ihme kyllä S innostui tästä leikistä :)