Jatkoimme tänään peruuttamisen opettelua uusin keinoin. Aluksi koitin vielä parii vanhaa keinoa, mutta ne eivät tuottaneet toivottua tulosta.
Olin lukenut eräästä kirjasta, miten peruuttamisen voi opettaa koiralleen, eli siis jotenki näin: Laita esim. penkki seinän viereen niin että, seinän ja penkin väliin jää kapea rako mistä koira mahtuu kulkemaan, mutta ei kääntymään. Houkuttele koira sitten sinne rakoon ja kun koira pyrkii peruuttamalla (koska ei mahdu kääntymään pois) pois, palkkaa.
Tuota sitten kokeiltiin, ja treenipaikkana toimi grillikatos, koska siellä tämä oli mahdollista.
Jätin aluksi raon liian isoksi ja Siiri mahtui kääntymään siellä ympäri, pienensin sitä vähän ja houkuttelin Siirin uudelleen sinne. Ja sitten se tapahtui..
Siiri otti askelia TAAKSEPÄIN!! Ekalla kerralla en ehtinyt naksauttaa, mutta toisella ja kolmannella kerkesin sitten.
Lopetimme nämä harjoitukset tähän, koska Siiri keskittymiskyky laski nollaan. Hajut kiinnostivat sata kertaa enemmän kun treenaminen.
Hetken tauko ja sitten tokoilun pariin. Tällä kertaa emme harjoitelleet kun perusasentoa, paikallaoloa ja seuraamistakin vähäsen. Perusasennot olivat ihan ok suorituksia, tosin olisin odottanut parempia.
Paikallaolon otin niin, että Siiri maahan, sitten kävelin jonkin verran, laitoin namipalan maahan, ja kävelin vielä itse vähän kauemmaksi. Ensimmäisellä kerralla Siiri varasti, ja lähti kohti makupalaa ennen kuin kerkesin sanomaan 'vapaa'. Toisella kerralla sitten lyhensin aikaa ja Siiri pysyi maassa aina 'vapaa' käskyyn saakka, ja kolmannella kerrallakin meni ihan hyvin.
Seuraaminen meni paljonpaljon huonommin kuin aikaisemmin on mennyt. Siiri jätätti, ja seuraamispaikka oli ainakin omaan silmään täysin väärä. Muutenkaan näistä treeneistä ei jäänyt itselle mitenkään hyvä maku, mutta jos tämä pieni tokoilu tauko on vaikuttanut asiaan, ja yritämme nyt tokoilla paljon säännöllisemmin, josko vaikka treenit alkaisi sitten sujua.