Meillä oli mahtava juhannus, kun mun ja Siirin iloksi saapui hyvä ystäväni Tuuli ja hänen ihastuttava berni Tira. Voi sitä riemua kun Siiri tajusi kuka meille tuli.
Tira ja Siiri pääsivät heti painimaan keskenään kun lähdettiin ulos. Ilmat ei oikeen suosinut, koska oli kylmä. Suomen kesä on niin kiva. Käytiin kuitenkin tekemässä pieni lenkki, jonka jälkeen koirat olivat sopivasti rauhoittunut, että pystyi edes ajattelemaan sisälle tuloa. Kaksi nuorta, energistä koiraa kun pääsee leikkimään, niin sillon on hyvä olla kunnolla tilaa juosta..

Perjantaina tehtiin koirien kanssa pitkä lenkki. Juuri kun päästiin ulos, alkoi sataa kaatamalla.. Ensin koirat sai purkaa pahimmat energiat pellolla juosten, sitten mentiin pienen hiekkamontun (jossa koirat vapaana) kautta metsään, jossa koirat sai taas mennä vapaana. Sitten pieni hihnakävelyosuus ja sitten mentiin vielä hiekkakuopalle juoksuttamaan koiria ylös ja alas hiekkakasoja. Jos koirat väsyivät, niin kyllä sitä itsekkin oli suht väsynyt.
Tosin tuntui, että kumpikaan koira ei ollut ihan sikeimmässä unessa, silti niillä vähän ajan päästä oli taas virtaa kun pienessä kylässä..
Käytiin pari kertaa niitä aina juoksuttamassa pellolla ja juostiin välillä itekkin..

Koirat pääsivät myös käymään uimassa, ja Tuulin epäilyksistä huolimatta, Tirakin meni lampeen oikein mielellään ja veti pitkiä lenkkejä. Kyllä siitä hyvän vepe-koiran saisi ;)
Siirikin innostui taas kastautumaan vedessä ja sen jälkeen sai kauheita hepuleita.

Ja ei ilman treenailuakaan selvitty.. Otin Siirillä seuraamista ja hitsi, se näytti hyvältä! Kai Siirille tuli joku näyttämisen tarve Tiran läsnäollessa.. Treenattiin myös jääviä liikkeitä ja nyt ne sujui oikein hyvin.
Maahanmeno on edelleen hidas ja seisomisessa mun täytyy häivyttää mun käsiohjaus pois. Muuten ne saakin sitten jäädä hetkeksi, ettei treenata niitäkin niin paljon, että kohta kyllästyttää.
Ainiin, otettiinhan me noutokapula treeniäkin. Käytin kapulaa ensin Tiran suussa ja näin sain Siirin mielenkiinnon kapulaa kohtaa heräämään, ja se otti kuin ottikin kapulan suuhun! Kokeilin damilla samaa ja ai, että noutajasta tuli ylpeä saadessaan kantaa damia.
Yhtäkkiä muistin, että mullahan on fasaanin siipiä kaapissa. Annoin Siirille yhden sellaisen suuhun, Tiran katsoessa vieressä. Tiralla on ilmeisen hyvä vaikutus Siiriin näissä noutohommissa ;)

Sunnuntaina, kun Tuulin ja Tiran oli aika lähteä kotiin, niin oli mitä hienoin ilma, kun ensin koko aikana on ollut kylmää ja satanut.. Aurinko paistoi ja oli ihan t-paita keli.. No, saatiin vielä nauttia hyvästä ilmastakin ja Tirakin pääsi uimaan ennen automatkaa.

Kaikenkaikkiaan T:t oli meillä siis kolme yötä, hauskaa oli ainakin! Juteltiin, valvottiin, naurettiin ja tietysti kiusattiin vähän koiria ;)
Isoiso kiitos Tuulille ja Tiralle meidän juhannuksen pelastamisesta, ilman teitä oltaisiin varmaan kuoltu tylsyyteen! :)

(niin ja kameraakin toki tuli käytettyä, kuvia tulossa pian!)