Tänään aamulla heräsin suht aikaisin, koska olin lupautunut lähtemään V.I.PET-lemmikkipäiville Siirin kanssa. Ennen tapahtumaa ei ollut oikeastaan mitään tietoa, mitä päivän aikana tulee tapahtumaan. Tiesin vaan, että joku match show tyyppinen rotuesittelyjuttu siellä oli, mihin osallistumme.
Pesin Siirin eilen tapahtumaa varten, joten se oli oikein hienona tänään. Isäni tuli hakemaan mut ja Siirin, josta menimme Jokelaan. Siellä pistimme ensin Siirin ulkotarhaan ja päästettiin nöffipojat sinne. Siellä ne sai rauhassa päästää pahimmat energiat, josta me pakkasimme kaikki kolme koiraa autoon. Koirien lisäksi mukaan lähti maine coon kissa Carlos.
Matkasimme isän ja Jaanan kanssa Hyvinkään Wanhalle Villatehtaalle, jossa tapahtuma järjestettiin. Aluksi otimme vain kissan ja tavarat autosta ja menimme sisälle. Ihan ensin oli Carloksen eläinlääkäritarkastuksen vuoro, joka meni oikein sujuvasti. Sitten saimme vähän lisätietoja, mitä tulee tapahtumaan. Carlos osallistuu kissojen rotuesittelyyn, ensimmäinen oli joskus 12 aikoihin, kahden aikaan on koirien rotuesittelyn vuoro ja kolmelta vielä toinen kissojen rotuesittely.
Siiri pääsi ensin vähän tutustumaan paikkaan, vaikka tosin on villatehtaalla ennenkin ollut, eikä muuten ollut yhtään niin häslä, mitä odotin. Yleensä aina menee 15min siinä kun Siiri häseltää ympäriinsä, nyt osoitti olevansa kunnon kultsu joka ei turhia hötkyile.

Siiri sai heti aluksi huomiota osakseen, kun menimme istumaan penkeille ja koirat makoilivat/istuskelivat ja ihmiset tulivat ihastelemaan tätä kolmikkoa. Siiri käyttäytyi ihan mielettömän hyvin, kyljellään makoili kun pienet lapset rapsuttelivat.
Kissojen rotuesittely meni hienosti Carloksen osalta ainakin, jätkä käyttäytyi kuin olisi syntynyt sitä varten. Kuvasin koko esittelyn ajan kissoja, jossain vaiheessa laitan kuvat nettiin (voi mennä kauan..). Siirikin pääsi kuulemaan esittelyä erilaisista kissoista. Siiri oli tosi mallikkaasti, vaikka yksikin kissa laskettiin maahan, S tyytyi vaan tuijottamaan sitä, mutta ei suinkaan yrittänyt rynnätä kehään tai muuta vastaavaa. Sitten pyörimme ja olimme Carloksen häkin luona. Ihmiset tulivat ihastelemaan Carlostakin, kuinka iso ja komea se on. :)

Koirien rotuesittely oli siis vuorossa n. kello 2. Vähän ennen menin harjaamaan ja puunaamaan Siiriä, jotta se olisi mahdollisimman edustava. Koirakot kutsuttiin kehään satunnaisessa järjestyksessä ja aina kun yksi koirakko juoksi kehää ympäri, kertoi juontaja tietoa kyseisen koiran rodusta, jonka jälkeen tuomari antoi toiselle koirakolle persikanvärisen ja toiselle vaaleansinisen nauhan. Enää en muista, mitä kultsusta kerrottiin, mutta hienosti Siiri meni ja sai vaaleansinisen nauhan ja meni baby-blue jatkokehään =) Parinamme oli Rölli. Rölli sai siis persikanvärisen nauhan, R oli ihan ensikertalainen kehässä, eli aika hyvin ;) Mörri sai myös vaaleansinisen nauhan.
Baby-blue jatkokehässä ei tullut sijoitusta Siirille eikä Mörrille. Röllikään ei menestynyt enää persikanväristen jatkokehässä. Kivaa oli silti, yleisö oli hienosti mukana ja tuntui kuin olisi ollut jossain näyttelyn ryhmäkehässä kun musiikki soi ja yleisö taputti.
Sitten veimme pojat autoon ja Siiri sai vielä tulla mun mukaan. Siiri sai taas osakseen huomiota, tuli paljon kommenttia siitä, kuinka kaunis Siiri on. Niinhän se on :) Siiri käyttäytyi ihan mielettömän upeesti! Pienin rapsuttelija oli juuri sellainen kävelemistä harjoitteleva pikkutyttö. Siiri istui kauniisti paikoillaan ja tyttö vähän silitteli Siiriä. Olin niiiin sairaan ylpeä tytöstä. Siiri oli kuulemma isoin koira, mitä tämä tyttö oli koskaan nähnyt. Varmasti sai lapsi ihan hyvän kokemuksen, kun oli niin kiltti kultsutyttö. ;)
Siiri näki myös fretin! Fretti oli ensin erään naisen sylissä ja hetki meni, ennen kuin Siiri tajusi koko olennon olemassaolon. Sitten se alkoi tuijottaa tätä outoa ilmestystä ilmeellä "Mulle yksi tuollainen, kiitos!" (suostuisikohan äiti hommaamaan meille fretin.. hmm..). Sitten kun fretti pistettiin lattialle, olin ihan varma, että tästä ei hyvää seuraa. Fretti oli tietysti valjaissa, mutta olin ihan varma, että en saa pidettyä Siiriä aisoissa. No, onneksi Siirin keskittyminen oli fretin tuijottamisessa, eikä suinkaan sen metsästämisessä. Päätin sitten viedä Siirin kokonaan pois fretin läheisyydestä, turvallisuussyistä. :)
Tuntui, että Siiri ei kokoaikana oikein tajunnut, että paikka vilisee kissoja (kissojen rotuesittelyjä ja kotikissanäyttely..) Kuitenkin kun odottelimme kissojen toisen rotuesittelyn alkua, oli Siiri mun mukana siinä. Siihen kerääntyi 6-7 ihmistä, joilla kaikilla sylissä kissat. Siiri makoilee tämän puoliringin keskellä sen näköisenä "Pari kattia tossa, mitä sit?!" eli tositosi kiltisti oli kissojen ympäröimänä!

Päivä oli vaatinut veronsa ja neidistä huomasi, että alkaa väsyttää. Pian tämän toisen kissojen rotuesittelyn jälkeen aloimme pakkailemaan tavaroita ja tehdä lähtöä. Päivä oli erittäin mukava ja antoisa! Siiri edusti kyllä aivan mahtavanupeasti kultsuja, olen niiin ylpeä noutajasta!
Kiitos, että saimme tämän mahtavan tilaisuuden osallistua tälläiseen, vähän erilaista välillä. :) Ja siis tiedoksi, "mätsäri" ei ollut normaali vaan, esim. me päästiin mukaan isäni kautta, koskaa tuntee nämä järjestäjät. :) Eli ei ollut mitään paikanpäällä ilmoittautumisia eikä maksuja.