Juuri kotiuduttiin Hyvinkään vinttikoira radalta ja siellä oli siis tänään Roturacea varten harjoitukset. Roturace on siis leikkimielinen juoksukilpailu (14.-15.6), johon voi osallistua kaikenrotuiset koirat. Luokkia on mini, midi ja maxi. Sekä tietysti oma luokka vinttikoirille. Ja kilpailua varten on kerätty joukkueita, neljä samanrotuista koiraa aina yhdessä joukkueessa, plus mahdolliset varakoirat. Jokainen joukkueen koira juoksee 80m:n matkan ja siitä otetaan aikaa. Nopeimmat joukkueet palkitaan. Roturaceen myös kuuluu
1) Keksiä joukkueelle osuva nimi
2) Yleensä joukkueet pukeutuu jotenkin hauskasti, mikä liittyisi joukkueen nimeen jotenkin. Otetaan esimerkiksi meidän kultsujoukkue, Kultainen Karhukopla, eli pukeudumme tuon nimen mukaan.
3) Ehdottomasti pitää hauskaa!
Siinä tiivistetysti tämän kaiken idea ja nyt voisin kertoa hieman tämänpäiväisistä treeneistä.

Olimme kentällä joskus vähän ennen seitsemää ja vettä tuli taivaalta aika kivasti. No, menimme etsimään muut meidän joukkuelaiset ja kun heidät löysimme, odottelimme omaa juoksuvuoroamme.
Kun tuo aika vihdoin ja viimein koitti, pitkän odotuksen jälkeen, oli koirat enemmän mutaisia kuin kultaisia ja omistajat märkiä ja hiekkaisia.
Kaikki muut meidän joukkueen koirat olivat kerran päässeet jo juoksemaan, edellisissä harjoituksissa, mutta tämä oli meidän ensimmäinen kerta ja täytyy myöntää, että vähän jännitin, lähteekö Siiri mun ja vieheen perään.
Ensin meidän joukkueesta juoksi Halla, joka menikin tosi lujaa, ja meinasi vielä lähteä juoksemaan uutta kierrosta. Sitten meni Nuppu, ja kun mä pitelin tyttöä, että Pia pääsi juoksemaan tarpeeksi kauaksi, niin oli siinä pitelemistä! Nuppukin meni hyvää vauhtia. Sitten oli Siirin vuoro ja Leena tuli pitelemään Siiriä kun mä juoksin pois päin ja tuli se Siirikin hienosti vieheen perässä ja ekaksi kerraksi myös hyvää vauhtia. Siirin aika oli 8,03. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä tuli Leevi, joka juoksi joukkueen parhaan ajan, muistaakseni 7,27. vau! :)
Lopuksi vielä mutainen kultsujengi päätti järjestää häslingin sinne ja alkoi riehumaan. Lopputilanne oli se, että Hallan omistaja Jenni makasi maassa mahallaan, ja hänellä oli kahden koiran hihnat käsissään, Leevi oli irti, koska kukaan ei saanut sitä kiinni ja ja Jenni huusi että ei päästä irti koirista vaikka hihnat olivat solmussa ja viehekkin jäi kaiken alle..
No mukavaa oli, ja katsotaan sunnuntaina miten joukkueemme pärjää :)