Niin on taas vuoden viimeisetkin näyttelyt taas läpikäyty. Ensi vuonna uudet kujeet - todellakin, kun nyt hylättiin nämä vanhat säännöt ja ensi vuonna astuu voimaan Pohjoismaiden yhteiset näyttelysäännöt! Eli palataan siihen aikaan kun kisataan taas SA'sta. Toisaalta ihan mielenkiintoista kun sen ajan, kun itse on näyttelyitä kierrellyt, on olleet SA't poissa kuvioista. Ja samallahan muuttuvat myös esim. nauhojen värit, tulee varmaan tuloksia kirjatessa ihan "muutaman" kerran kirjotettua punaisen nauhan saaneen koiran kohdalle luetteloon se EH. ;D No, kaikkeen tottuu aikanaan. Ja meidän tavoitehan on siis jatkaa jo tutuksi tulleella punanen nauha - linjalla ;)

Pitää vähän kerrata messari viikonlopun tapahtumia:

Kyseinen viikonloppu meni oikeastaan kokonaisuudessaan siis Helsinki Winner - 10 & Voittaja -10 näyttelyissä messarissa. Kävin vaan kirjaimellisesti syömässä&nukkumassa kotona. Molemmille näyttelypäiville tuli matkoineen mittaa sellaset 14h, ja nopeasti laskettuna vietin messarissa aikaa yhteensä vuorokauden! Nyt on helppo sanoa, että onneksi se on vain kerran vuodessa..

Lauantaina suuntasin heti aamulla ykköshalliin katsomaan koiratanssin PM-kisoja. Sieltä sitten "lyhyen" tauon aikana suuntasimme belgikehälle (kai?), jossa sitten seurasimme arvostelun loppuun asti. Henni oli ilmoittanut Kiian mukaan kilpailemaan HeW-10 tittelistä. Vaikka jäi hieno titteli saamatta niin Kiia oli silti hienosti ERI AVK3, onnea! Finn Noir kasvattajaryhmä oli 1. ja kun Kiia tähän ryhmään kuului, niin Henninkin päivä venyi ryhmäkehiä odotellessa.

Lähdettiin kiertelemään kaikkia kojuja ja ostin GR:n ständiltä vuoden 2011 kalenterin ja tuli sitä ostettua "vähän" koirankeksejä, Eicalle joululahja, Siirille allergiakoiran nameja jne..
Eli rahaa kului ja Tuuli heittikin hyvän idean, nyt perustetaan messari-tili, johon säästetään rahaa koko vuosi ja sitten taas vuoden päästä messarissa on mitä tuhlata! Nyt en edes halua tietää paljonko meni rahaa..

Ryhmäkisojen kokoomakehien alkaessa mut sitten pistettiin ex-tempore (taas :D) belgin hihnan päähän. Eli siis Finn Noir kasvattajaryhmään pääsin esittämään Klaaran. Kokoomakehässä odoteltiin varmaan 1,5-2h ja isossa kehässä vaan juostiin kehän poikki, sijoitusta ei tullut. Mutta olihan se oikeasti aika siisti tunne päästä juoksemaan sinne, tosin mä en ikinä saa noita belgejä juoksemaan nätisti, tällä kertaa koira laukkasi melkein koko matkan. Ja tämä kaikkihan sitten ehkä näkyy myös tv:ssä kun messarista tulee kooste, jipii :))

Sunnuntaina oli herätys samoihin aikoihin ja junalla aamulla aikaisin taas kohti Pasilaa.
Hennin kanssa kierreltiin n. tunti myyntikojuilla ja 9 menin valloittamaan itselleni istumapaikan kultsukehältä. Siellä sitten istuin aina narttujen junnuluokan kilpailuluokan päättymiseen asti. Loppupäivä kuluikin Tuulin ja Hennin kanssa shoppaillessa ja kierrellessä.
Sitten tietysti kolmen-neljän aikaan suuntasimme katsomaan junnufinaalia ja sitten alkoivatkin ryhmäkehät ja loppuviimeeksi tietysti bis-kehä. En kyllä tykkää tästä uudesta kahden tittelinäyttelyn järjestelystä, ryhmäkehissä ei loppuryhmien koiria enää oikeen jaksanut kannustaa ja yleisökin väheni kokoajan, joten bis-kehässä tunnelma oli "normimessari" tunnelmaan nähden hyvin lattea.

No, messari on kuitenkin aina nähtävä, kiitos Hennille&Tuulille parhaasta seurasta! :) Ensi vuonna taas..