Tänään oli siis jälleen kerran ohjelmassa pentukurssi. Saavuimme paikalle sopivasti ennen treenien alkua, ja Hyvinkään vinttikoiraradalla oli menossa jotkut vinttikoirien juoksukisat, ja näin Siiri näki paljon vinttikoiria, sekä tottui kuulutuksiin, mitä kentällä kuultiin. Hyvää harjoitusta :)
No mutta, sitten itse koulutuksiin, Siirillä oli tänään hyvä vireystaso, joskin innostus välillä laski. Aloitimme tänään luoksepäästävyydellä ja Siiriltä se sujuu muuten hyvin, mutta Siiri on vähän yli-innokas ja pomppii vasten kun joku tulee moikkaamaan. Sitten ohjelmassa oli seuraamista ja meiltä se ei aluksi meinannut sujua, koska Siiri ei ottanut kontaktia. Omaa äänensävyä muuttamalla, sain kuin sainkin Siirin lopulta ottamaan kontaktia. Seuraaminen itsessään meni hyvin, mutta tuo kontakti ei ole parhaimmasta päästä. Ilman ns. häiriöitä ei tästäkään kerrasta selvitty, sillä Siiri nuuhki maata minkä kerkesi. Edellispäivänä kentällä oli ilmeisesti ollut jotkut vinttikoirajuoksut ja niiden jättämiä hajuja Siiri ilmeisesti haisteli. Seuraamiseen liittyen otettiin vielä pysähdys. Lopuksi jokainen näytti, minkälaisia tuloksia noutokapulan kanssa harjoittelu kotona oli tuottanut ja me saimmekin kehuja, pentukurssin vetäjä sanoi että se sujuu Siiriltä tosi hienosti! JES! :)
Siiri ja samalla pentukurssilla oleva Alma koira olisi vielä halunneet leikkiä, mutta en uskaltanut Siiriä laskea irti, joten ainakin tällä kertaa jäivät leikit leikkimättä. Huomasin, tai no, tajusin myös itseäni jonkun verran ehkä jopa huolestuttavan asian, Siiri ei ole tarpeeksi sosiaalistunut :/ Koska kun Siiri ei ole ''kuonokosketuksessa'' vieraan koiran kanssa, niin tyttö olisi innokas leikkimään, mutta sitten kun toinen koira tulee lähelle, Siiri menee ihan matalaksi, ja ryömii maassa. Nyt pitäisi löytää joku sopivankokoinen pentukaveri ja sopiva paikka, missä Siiri pääsisi tutustumaan toisiin pentuihin. Tiedän, että tätä olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin.. Lopuksi vielä, iloksemme, näimme Siirin siskon, Bellan ja tämän omistajat, kentällä. Siiri pääsikin tekemään tuttavuutta Bella-siskon kanssa. Siinä hetken juteltuani Bellan omistajan kanssa, tajusin, että Siiri ja Bella ovat suht samanlaisia luonteeltaan, eikä suuria eroja ulkonäössäkään ole :> Bella on myös ilmoítettu noutajanäyttelyyn. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä mieli tästä kerrasta, ja nyt alamme ahkerasti treenailemaan kontaktia ja yritämme löytää sopivan leikkikaverin Siirille. Tästä on hyvä jatkaa ;)