28.2

Me kunnostauduttiin vihdoin ja käytiin treenaamassa, iik huikeeta :D

En tiedä johtuuko tämä Siirin tokohuuma uudesta (herkku)ruokavaliosta, mutta näytti se huuma ainakin eilen jatkuvan!
Meillä oli siis piitkästä aikaa ruututreenit ja vaikka viime treeneistä on aikaa, niin kyllä se koira vaan hienosti toimi. Käsky on vahvistunut tosi paljon, lähti joka kerralla ruutuun ekasta käskystä ja heti, mutta malttoi silti odottaa käskyä kuitenkin. Ja kokeilin jopa niin, että kun yleensä tulee annettua käsky niin, että katsoo suoraan koiraa, niin nyt katsoinkin ruutuun ja annoin käskyn. Hetken Siiri empi ja mietti ja mäkin kerkesin siinä jo miettiä että voi ei, mene nyt :D Sitten se läks ja ihan oikein teki ja ohjaaja oli iloinen!
Kokeiltiin myös vähän vinoa ruutuunlähetystä ja sekin meni hyvin! Jännä miten sitä voi tulla iloiseksi tälläisestä ns. turhan asian treenaamisesta, eihän me ruutua tulla ainakaan tokon kanssa koskaan oikeasti tarviimaan. Mutta se vaan on niiin kiva liike treenata koirankin mielestä, niin pääasia, että koiralle saadaan jotain mielekästä tekemistä. :)

Jatketaas sitten ruokinta-asioilla. Eli tilanne on nyt se, että otin siis aiemmin jo yhteyttä erääseen, joka raakaruokkii koiransa ja pyysin hieman konsultaatioapua aloittamiseen ja sitä olen nyt saanut. Oireiden perusteella ja sen mitä näkemättä nyt voi koirasta sanoa, niin kuulemma kuulostaa siltä, että Siirillä olisi liikaa kosteutta elimistössä. Ja nyt kun sen kuulin, niin se on ihan järkeenkäypää. Siirille suositeltiin käytettäväksi lihoista poroa, heppaa ja naudanmahaa ja niiden perusteella olen nyt alkanut laatia Siirille ruokalistaa :) Se on vielä ihan alkutekijöissään, koska musta tuntuu edelleen, että en kuitenkaan osaa ottaa huomioon kaikkea.. Välillä pakko toitottaa itselle, että ei se koiran ruokinta nyt mitään rakettitiedettä ole ja mahdolliset puutostilatkaan eivät tule päivässä parissa.

Ja luihin totuttelu me alotellaan ihan niin, että aluksi Siiri saa luut jauhettuna, luultavasti otetaan joku mixi, missä lihaa ja luuta, jota Siiri sitten syö jokapäivä. Mutta lihaisiin luihin varmaan siirrytään jossain vaiheessa, jos Siirin maha kestää ne ja jos se joskus oppii syömään niitä hotkimatta... :)

4.3

Ja nyt ollaan sitten luovuttu kokonaan nappulasta ja jäljellejäänyt nappula on annettu pois, joten nyt sitten alkaa se laskeminen, että mitä ja miten syötetään, jotta kaikki ravintoaineet tulee ruuasta. Meillä on kyllä Aptuksen Multidog apuna, jossa siis periaatteessa kaikki ravintoaineet on, mutta toisaalta siinä on myös niitä ravintoaineita, jotka varastoituvat elimistöön, eli senkään käyttö ohjeiden mukaan ei ole ihan oikein välttämättä.

Nyt Siiri syö n. 700g päivässä, jaettuna kahteen annokseen. Ja lihana on nyt viikon verran pääsääntöisesti käytetty hevosta, lisänä on ollut naudanmahaa ja kasvissose tietysti. Naudan maksaa syötiin tänään uutena ja broilerin siivet jauhettuna on ollut nyt nappulan lopettamisen jälkeen se Siirin päivän luuannos.
 
Siiri on ainakin ihan onnessaan uudesta ruokavaliosta, ja se söisi vaikka kasvissosetta sellaisenaan, ahne kun on. Barf-foorumilta luin, että kaikki koirat eivät kasvista syö pelkästään ja täytyy sekoittaa aina johonkin herkkuruokaan (esim. naudan mahaan), mutta meillä ei kyllä sitä ongelmaa ole :D