Eilinen päivä vierähtikin Roturacessa, viime vuoden tapaan oltiin taas mukana kultsujoukkueessa. Joukkueen nimi oli Höyhensarjalaiset, me ihmiset oltiin tipuja ja koirat tietysti noutajia jotka meitä tipuja "noutivat". Joukkueeseen kuuluivat Jenna ja Bella, Pia ja hänen koirat Nuppu&Hippu ja siis minä ja Siiri.
Oltiin saatu myös toinen joukkue kasaan, siihen kuuluivat Leena, Silva&Leevi, Satu ja Luka, sekä Heli ja Milo. Melko isolla porukalla oltiin liikenteessä, tähän vielä lisäten, että Jennan äiti oli mukana ja myöskin Jari, joka oli kuvaamassa suoritustamme.

Meidän suoritus meni tosihyvin, ensin juoksi Hippu, sitten Nuppu, Siiri ja viimeisenä Bella. Kaikki näyttivät menevän huisin lujaa. Onneksi oltiin vuorossa jo kuudentena, ei tullut koirille turhaa odottelua ja hermoilua ennen suoritusta.
Kun toinen kultsujoukkueemme, Makkaran metsästäjät, olivat oman suorituksen tehneet, oli aika pistää pystyyn piknik. Oli pastejoita, kakkua, mun tekemiä muffineita... Päivä oli todella kaunis, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, välillä sentään vähän tuulikin. Mä olin tietysti unohtanut aurinkorasvan kotiin ja päivän päätteeksi käsivarsi punoitti kivasti. Ranteesta melkeen olkapäähän asti siis käsi paloi, mun ei nimittäin tarvi montaa tuntia auringossa olla ilman rasvaa, että palan, rusketuksesta on turha haaveillakkaan..

Olimme varanneet paikan aika syrjästä, josta kuitenkin näki radalle. Siinä ihan vieressä oli nurmikenttä, jossa kävimme Siirin kanssa vähän treenamassa vapaanaoloa. Kauaa ei ehditty harjoittelemaan kun kentälle tuli kultsuja, kolmannesta kultsujoukkueesta (Pääkaupunkiseudun kultaiset ry). Tulivat ilmeisesti lämmittelemään koiria ennen juoksusuorituksia. Noh, odoteltiin siinä sitten ja kun kenttä tyhjeni päästin hihnasta irti, eli ihan täysin vapaana Siiri ei ollut. Siiri lähti heti vähän etäämmälle musta, mutta komensin aika tiukkaan sitä, että pysyisi lähellä. Hienosti Siiri reagoi käskyihin, vaikka frolicit ei taas kelvannutkaan niin sai kunnon kehupalkat. S vähän innostui 'vapaanaolostaan' ja sai kamalan Siirihepulin. Tuli se kyllä onneksi luokse, liekö sitten vahingossa vai tarkoituksella. Yleensä hepuloidessaan S ei kuule eikä näe mitään..
Siiri sai myös leikkiä Bellan kanssa, ainoa joka lähti Siirin leikkiin mukaan. Taas pidin Siiriä 'vapaana' ja pysyi tosi hyvin siinä, eikä lähtenyt huitelemaan mihinkään.
Uroskoirat oli muuten eilen ihan nounou. Aluksi oman porukan pojat sai tulla haistelemaan, jonka jälkeen tuli Siiriltä tiukka komento, mutta lopuksi pelkkä lähestymisyritys sai aikaan komennon, johtunee siitä, että S alkoi olla aika väsynyt. Siirin komento uroksille on sellainen ERITTÄIN kimeä haukku ja välillä meinasi tärykalvo hajota kun toi oli vieressä ja yhtäkkiä komentaa poikia pois. Tiukka tyttö tuo meidän Siiri ;)

Päivä oli kokonaisuudessaan erittäin mukava ja kiitos seurasta Jennalle ja hänen äidilleen, Leenalle, Pialle, Jarille, Satulle ja Helille.

Tässä vielä meidän joukkueen koirien ajat:

Bella 7.91 sekuntia
Siiri 7.92 sekuntia
Nuppu 8.35 sekuntia
Hippu 9.45 sekuntia

Joukkueemme sijoitus 25. aika hyvin, kun maksi-joukkueita oli yhteensä 44!

Ja Makkaran metsästäjä-joukkueen koirien ajat näyttivät tältä:

Leevi 7.77 sekuntia
Milo 7.88 sekuntia
Silva 8.84 sekuntia
Luka 37.89 sekuntia (selittyy sillä, että Luka haahuili radalla kun ei tajunnut mihin pitäisi juosta :))

Ensi vuonna uudestaan, eikö? ;)