Eli meillä on nyt taas kerran ongelmia seuraamisessa.. Siiri näyttää välillä sieltä, että 'ai mikä seuraa? mitä sä nyt taas höpäjät?!' Eli juu, meillä on edessä tehotreenit seuraamisen kanssa. Joku joskus sanoi, että nartut menee sieltä mistä aita on matalin ja todellakin Siirin kohdalla allekirjoitan tämän väitteen täysin. Ohjaajan oma vikahan se on, kun on päästänyt koiran menemään sieltä aidan matalimmasta kohdasta ;)

Eilen otin Siirin tarhasta, jossa se oli ollut jo hyvän tovin. Yleensä tarhassa olon jälkeen neidin treenausinto on +100, niin se oli nyttenkin, muttamutta.. Seuraaminen oli sitä, että kävelenpä tässä sun vierellä ja sit mä saan täst namin, eiks je? No, mä en tällä kertaa sortunut tekemään tässä virhettä, vaan vaadin Siiriltä seuraamisen, kontaktilla höystettynä. :) Menihän se jotenkuten, mutta treeniä tarvitaan!

Tehtiin myös perusasentotreeniä ja meillä oli ihan mielettömän kivaa! Tein erilaisia harjoituksia Siirille ja koiran ilmeestä selvästi näki, että nyt on koiralla huisin hauskaa! :D Niin oli mullakin kun katsoin Siirin iloista työskentelyä. Perusasennot oli aika kivoja ja nyt kun vaadin Siiriltä suoraa perusasentoa ja kun S huomaa, että palkka ei tule vinosta, korjaa se sen äkkiä. Tosin, olen opettanut sen kiertämään takaani, joten se myös korjaa sen niin, että lähtee uudestaan kiertämään mun takaa. Pitäisi opettaa Siirille edestä kiepautus sivulle, uudella käskyllä. Kun ei vaan keksi hyvää käskysanaa, nykyisinhän se on 'sivu'. Ideoita uudeksi perusasento käskyksi? :)

Liikkeestä maahanmeno oli, ei nyt superhyvä, mutta ihan ok. Tein sen muuten kokeenomaisesti, mutta vapautin makuulta. Siirillä on joskus taipumus jojoilla mun vierellä, eli jos heti ei tule perusasentoon käskyä, se ennakoi ja sitten menee taas maahan ja nousee.. Pyrin välttämään sitä, kun joskus vapautan suoraan maasta ja palkkaan tietysti. Siirin maahanmeno ei myöskään ole nopeimmasta päästä, pitäisi treenata sitäkin..

Otettiin myös yhtenä päivänä luoksetuloa pellolla ja nyt tässä liikkeessä myös eräs ongelma, se että kun olen opettanut Siiriä tulemaan ensin eteeni istumaan ja vasta siitä sitten erillisellä käskyllä sivulle, niin nyt S tekee sen niin, tulee kyllä hienosti luokse, mutta jää metrin päähän istumaan musta. Nyt olen koittanut palkita vaan siitä kun tulee lähemmäksi, mutta kummastuttaa silti, koska aina ennen tullut hienosti eteeni?!