Tokoilimme tänään taas pihalla, ja Siirin keskittyminen ei ollut aina ihan sataprosenttista. Treenit menivät kuitenkin hienosti jälleen, ja tänään aloin opettamaan Siirille perusasentoa periaatteessa ihan alusta asti, eli siitä, että Siiri vain istuu sivullani ja sanon käskyn ja palkkaan. Tälläistä tehtiin vähän aikaa. Edelleen silti käyttämällä tuttua käskyä, eli vielä en lähtenyt uudella käskyllä. Kaiken muun ulkona puuhailun lomassa otimme myös paikallaoloa ja siinä Siiri yllätti sitten tällä kertaa. Nimittäin kun ongelmamme tässä liikkeessä on ollut se, että kun olen lähtenyt pentua kohti niin S on noussut. Tällä kertaa kuitenkaan Siiri ei noussut, ja sitten jäinkin seisomaan ihan Siirin eteen, mutta en heti palkannut. Seisoin siinä vähän aikaa, sitten vasta palkkasin ja vapautin. Tyttöhän pysyi maassa!
Tänään otimme ensimmäistä kertaa lyhyen seuraamisen yhteydessä käännöksen. Siiri kääntyi hienosti, enkä edes antanut Siirille uutta seuraa-käskyä käännöksen jälkeen. Kaukokäskyjä teki mieli alkaa myös treenailemaan, mutta olisi tullut ehkä vähän liikaa pennulle uutta yhdelle päivälle. Silti täytyy tunnustaa, että en pystynyt itseäni hillitsemään, vaan otin yhden (vain yhden) istumisen niin, että olin ihan vähän matkan päässä Siiristä. Eli periaatteessa kaukokäskynä, joskin matkaa ei ollut kuin alle metri, mutta siitähän se lähtee. Ja se meni kyllä hienosti myös, Siiri istui ekasta käskystä ;)

Illemmalla vielä, kun annoin Siirille luun, niin käskin tytön sivulle, ja ehkä siitä tämänpäiväisestä treenailusta jotain hyötyä oli, koska Siiri tuli ihan itse oikeaan paikkaan. Okei, ei se IHAN oikeaan paikkaan tullut, mutta hienoa, että edistymme tässäkin. Kohta niihin ekoihin kisoihin voidaan ilmoittautua. No, okei, ehkä ei kuitenkaan vähään aikaan, paljon on vielä työtä, mutta jos se yhtään tähän tahtiin etenee niin.. ;) Koira tosin voi olla paljon ennemmin valmis kokeisiin kuin omistajansa.. :')