Oli tänään taas hyvin mukava treenata Siirin kanssa kun tytöstä nykyisin näkee, kun se nauttii tekemisestä. Siiri alkoi tänään seuraamaan ihan itse, eli minkäänlaista käskyä en antanut neidille. Palkkasin tästä hienosta seuraamisesta neidin runsailla kehuilla :)
Otimme tänään myös muita liikkeitä, seuraaminen meni jälleen hienosti ja neiti pysyi kontaktissa. Seuraavaksi alammekin sitten vähitellen opetella käännöksiä ja nopeudenmuutoksia seuraamisen yhteydessä. Paikallaolo sujui tänään myös loistavasti, yhdellä tai kahdella kerralla Siiri pysyi maassa aina vapaa-sanaan asti! Maahan käskyssä tarvitsee vielä pikkasen namilla ohjaamisen, mutta parempaan päin mennään kokoajan siinäkin. Sivulletulossa sama ongelma kuin aiemminkin, Siiri taitaa olla hukassa nykyisen käskyn kanssa, eli yritetään luultavasti keksiä liikkeeseen toinen käskysana, ja opetella koko homma uudestaan. Tai sitten yritämme vielä nykyisen käskyn kanssa korjailla pieniä virheitä, koska luultavasti se ei vaadi paljoa. Täytynee miettiä mitä teemme :)
Luoksetulo meni muiden liikkeiden tapaan hienosti. Kontaktiharjoituksia otimme, ja Siiri tietää jo mistä on kyse, eli tuijottaa silmiini hyvin tiiviisti. Toista oli silloin alkuaikoina kun kontaktia koiraan ei meinannut saada millään.
Kaikesta tästä päätellen vähän aika sitten ollut treenitauko teki meille erittäin hyvää. Käytin näissäkin treeneissä taas naksutinta, koska olen huomannut, että se myös auttaa Siirin oppimisessa.
Yritämme luultavasti päästä kilpailemaan aikovien tottisryhmään, koska muiden koirien läsnäollessa Siiri tietysti toimii ihan eritavalla, ja on hauska nähdä, että vieläkö Siirin on hankala ottaa kontaktia häiriön kanssa. Tästä jatketaan ja kirjoitellaan taas tänne treeneistämme.