Kirjoittelen nyt vähän yleisiä kuulumisiamme.
Noin viikko sitten Siiri päätti aloittaa ensimmäiset juoksunsa, iso tyttö jo =) Eli nyt ei päästä uimaan vähään aikaan, joka on sinänsä harmi, koska Siiri on viimeksi päässyt polskimaan uudenvuodenaattona. No, onneksi juoksut eivät kestä ikuisuuksia. Juoksuista huolimatta, olemme tokoilleet säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskin tytön keskittymiskyky on välillä tipo tiessään, johtuneeko juoksuista, sitä en tiedä :)
Kuitenkin olemme yrittäneet vähän edes tokoilla, ja perusasennon kanssa olemme vihdoin ottaneet edistysaskeleen. Nyt Siiri tuntuu jo paremmin ymmärtävän mitä haen, joskin vieläkin tekee käsittämättömiä perusasentoja, eli siis saattaa istua välillä johonkin ihan muualle kuin sivulleni. No tunnelin päässä näkyy kuitenkin jo valoa, ja ehkä me jonain päivänä saadaan perusasentokin kuntoon.

Aloitimme toissapäivänä treenamisen tokokapulan kanssa ja käyttäneet tässä hyödyksi naksutinta. Siiri on pari kertaa ottanut kapulan suuhun, mutta nyt ei siitä ole enää kiinnostunut, joten jatkoimme harjoittelua niin, että ensin kun Siiri koski nenällään kapulaa, naksautin ja palkkasin namilla. Näin jatkoimme, kunnes Siirin keskittyminen herpaantui, ja päätimme lopettaa treenit onnistuneeseen suoritukseen, eli otimme yhden hyvin helpon sivulletulon.

Nyt juoksujen aikaan, Siirin käytöksessä on havaittavissa pieniä muutoksia, keskittyminen herpaantuu entistä helpommin ja korvat suljetaan omistajan käskyiltä entistä herkemmin. Toivottavasti nämä tosiaan johtuvat vain juoksuista, ja ovat ohimenevä juttu.
Yritämme kuitenkin nyt juoksujenkin aikaan treenailla, tosin otamme luultavasti vain helppoja juttuja, eikä mitään uutta vähään aikaan enää. Muutenkin tuon tokokapulan kanssa on paljon treenattavaa, että saataisiin Siiri joskus kantamaankin sitä. :)