Eilen siis olin Lahden KV-näyttelyssä, ilman koiraa jälleen. Aikainen herätys aamulla, veljeni kyydillä Jokelan asemalle, josta sitten junalla Lahteen. Päätin jo Lahden reissua suunniteltaessa, että suosiolla kävelen näyttelypaikalla, ei ole hyviä kokemuksia bussimatkoista vieraassa kaupungissa.. Paikalle olikin yllättävän helppo löytää, varsinkin sellaisen turistikartan avulla, jonka kanssa varmasti näytin perin fiksulta.. Kultsut alkoi kymmeneltä ja sain kehänlaidalta hyvän paikan kun olin niin ajoissa. Katsoin kultsu-urokset, jonka jälkeen siirryinkin bernikehälle. Kehänlaidalla olikin jo ystäväni Tuuli ja Tira. Tiralla meni hyvin, ERI tuli ja kilpailuluokassa vielä tuomari valitsi jatkoon, mutta sijoitusta ei valitettavasti kuitenkaan irronnut.
Seurailin sivusilmällä bernien arvostelua (mustahan tulee kohta kunnon berni-ihminen..) ja Tuulin kanssa siinä juteltiin kaikenlaista. Shoppailemaan lähdin sillä mielellä, että mitään ihmeellistä en osta, mutta kuinkas kävikään.. Matkaan tarttui Tervetuloa-kyltti hauskalla tekstillä, siankorvia, 1kg:n Brit Care tarjousruokapussi ja BritCare herkkuja.. Palasin vielä bernikehälle hetkeksi, kun jo huomasin, että oli aika lähteä kävelemään kohti juna-asemaa. Kiva päivä oli kaikenkaikkiaan ja kiitos vielä seurasta Tuulille ja tietysti aina yhtä hurmaavalle Tiralle! :)

Photobucket

Tänään oli sitten mätsärin vuoro ja miten sen nyt kiteyttäisi, vaikka "ihan kiva" päivä.. Mätsäri pidettiin Hyvinkään vinttikoiraradan vieressä olevalla nurmikentällä. Oltiin (kerrankin) ajoissa paikalla ja saatiin ilmoittautumisessa numeroksi 11. Ihan hirveästi koiria ei ollut, aika hyvä määrä, ei tullut mitään pitkiä odotteluja. Tuomarina oli Marika Rytinki, tanskandoggikasvattaja. Meidän kehävuoroa ennen oli vuorossa Siirin sisko Bella, joka nappasi punaisen nauhan.
Siiri esiintyi oikein mallikkaasti ja tuomari oli oikein mukava, kehui Siiriä ja sanoi, että "Sinä tiedät olevasi kaunis". Kysyi vielä, että onko sukua edelliselle kultaiselle (Bellalle) ja sanoin, että on siskoksia on. On kuulemma niin samantyyppisiä, niinhän ne on :)
Esitin Siirin jälleen vapaasti ja heti näkee, että koira saa enemmän ryhtiä kun en asettele sitä. S jaksoi liikkuakkin suht hienosti, ottaen huomioon ilman lämpötilan.. Saatiin kuitenkin sininen, joka ehkä kuitenkin oli meidän onnemme.. ;)
Sinisten isossa kehässä oli ehkä 11 osallistujaa? Siiri jaksoi esiintyä vieläkin suht hienosti, mitä nyt keskittyminen herpaantui välillä kun kehän ulkopuolella tapahtui kaikkea mielenkiintoista. Tuomari kuitenkin tykkäsi meidän esiintymisestä ja kun valitsi neljä jatkoon menijää, niin otti meidät siihen ryhmään mukaan! Tuomari juoksutti kaikkia kerralla, kaksi kertaa ison kehän ympäri ja alkoi miettimään sijoituksia. Pian huomasin, että meidän lisäksi ilman sijoitusta oli enää yksi koira, leonbergi, joka lopuksi kuulutettiin kakkoseksi. Hetken oli sellainen olo, että mitä, voitettiinko me, kesti hetken tajuta.. Innokkaat kehut Siirille ja ykköspaikalle kuvattavaksi. Piti vielä siinä yrittää asetella Siiri jotenkin kuvaa varten, joka päätyy johonkin nettiin ilmeisesti..
Tämä tarkoitti sitä, että meillä oli oikeus osallistua BIS-kehään, sitä siinä hetkinen odoteltiin. Kehässä S jaksoi kyllä seistä nätisti, mutta kontakti oli hakusessa. Ymmärtäähän sen, päivästä tuli odotettua pidempi ja oli vielä lämmin ilma. Loppujen lopuksi meidän kohtaloksi kuitenkin koitui Siirin turkittomuus, eli BIS-kehässä ei sijoitusta enää tullut, saatiin kuitenkin lohdutuspalkinnoiksi ruusuke ja keksipaketti. Kehästä lähdettiin kuitenkin erittäin tyytyväisenä, sillä kaikki meni ihan yli odotusten!
Oli taas kiva päivä ja nyt kiitän seurasta Jennaa, hänen äitiään ja tietysti Siirin siskoa Bellaa :) Onnea heillekkin hienosti menneestä mätsäristä ja onnea ensi viikon tokokisoihin!
Mätsäri oli mielestäni erittäin hyvin järjestetty, iso kiitos järjestäjille ja tuomarille tietysti! Kotiin mukaan lähti vähän enemmän tavaraa, mitä tullessa oli, sillä osallistuin arpajaisiin, ostin kolme arpaa ja voitin jokaisella. Seinäkoristeen, hihnan ja keksipaketin. Sekä Siirin palkinnoiksi saamat ruusukkeet, sekä lelu ja toinen keksipaketti.
Tunnelma on tällä hetkellä väsynyt mutta onnellinen!