Juu, elikkäs nyt otettiin naksutin hyllystä pölyä keräämästä ja alettiin vahvistamaan niinkin yksinkertaista asiaa kuin kontaktia. Vähän taas palauttelin Siirille mieleen, mitä se naks nyt oikeen tarkottikaan.. Hyvin me saatiin kontaktiharjotuksia tehtyä ja tarkoitus oli nimenomaan vahvistaa niin, että S ottaisi kontaktia ilman käskyjä. Meillähän kontaktikäsky on "Katso", ja sillähän se tapittaa vaikka maailman tappiin asti. En oikeastaan edes tiedä, hyödyttiinkö me näistä treeneistä yhtikäs mitään, tulipahan tehtyä jokatapauksessa.
Sitten se meidän ah, niin ihanan epävarma liike. Liikkeestä maahanmeno.. Oltiin pellolla ja S alkoi ihan itse tarjoamaan seuraamista (koiralla on varmasti ollut mielenhäiriö?!) joten ajattelin ottaa vähän liikkeestä maahanmenoa.. Se oli ehkä suuri virhe, sillä koiran mieleen ei edelleenkään ollut palautunut mitä liikkeestä MAAHANmeno tarkoittaa. Koira jää seisomaan edelleen. Kokeilin myös ystäväni Hennin neuvoa, että hidastaisin vauhtia maahanmeno käskyn aikana, ei tehonnut. Sitten kun se jäi seisomaan, menin vähän matkan päähän, palasin, kolme kertaa hoin koiralle MAAHAN, koska ensimmäinen, eikä toinen tehonnut.. Koira meni maahan, jonka jälkeen superpalkkaus, tottakai ja järrjettömät kehut. Tuskin tästä kauheasti apua oli, koska näin olen ennenkin menetellyt. Keksin tossa naksutin treenien aikana, että palataan nyt ihan alkuun.. Alan vahvistamaan maahanmenoa sisällä, naksuttimen kanssa. Sitten katsotaan mihin päästään. Seisomistreenit unohdetaan toistaiseksi kokonaan.

Mieleeni tuli, GR sivuja selaillessa, mitä jos meidän ensimmäinen tokokoe olisikin 30.5, kultsujen tokomestaruuskoe!? Hullu ajatuskin varmaan, mutta kun tekisi mieli.. Tosin matkassa on yksi pienenpieni mutka, kun talon kahdesta tulostimesta kumpikaan ei toimi tai tärkeimmät johdot on tiesmissä, joten en saa tokon ilmoittautumiskaavaketta netistä ulos millään. Sähköposti ilmoittautumisia ei oteta vastaan, joten taitaa jäädä meidän tokomestaruus väliin (ehkä ihan hyväkin?) Nojoo, ehkä on parempi odottaa vähän vielä, epävarmuutta on vielä jonkinverran ja kun tähän soppaan lisätään vielä häiriöt niin juupajuu.. :)