Kevät on saapunut tänne Etelä-Suomeen ja sitä myötä itselle treeni-innostus! Sitähän tässä jo vähän odoteltiinkin. Menee varmaan juurikin tuon treeni-innostuksen piikkiin, että olen kysellyt yhdestä toko-koulutuksesta ja yhdestä BH-kurssista, että mahduttaisiinko Siirin kanssa mukaan kursseille. Niistä lisää sitten jos/kun saadaan paikka niistä. :)

Tänään lähdettiin lenkille ja otin mukaan nakinpaloja. Otin suht pitkän, suoran, seuraamisen, joka meni aikas mallikkaasti. Ja vaikka lupasinkin itselleni, että me ei treenata nyt jättöliikkeitä ollenkaan niin silti piti tänään alkaa treenata liikkeestä seisomista. Siksi tollanen lupaus kun Siiri hitaassa seuraamisessa ennakoi ja menee matalana, valmiina ilmeisesti menemään maahan. Siirille liikkeestä seiso oli vähän kimurantimpi kun ei ymmärtänyt, että miksi pitää nyt seistä sivulla kun yleensä pitää aina istua.
Otin väliin nopeasti yhden istu-seiso vaihdon ja ymmärsi Siirikin, että pitää nimenomaan jäädä seisomaan. Otettiin liike osissa, ensin sivulletulo+seuraaminen+pysähdys+käsky "seiso"+vapautus. Sitten käsky "seiso"+seuraaminen+perusasento+vapautus. Periaatteessahan S osaa jo kaiken tuon, joten nyt pitäisi yhdistää kaikki yhdeksi liikkeeksi.
Meillä on nyt suuren suuria ongelmia seuraamisen käännösten kanssa. Niitä on treenattu suhteellisen vähän, koska yksinkertaisesti ohjaaja ei enää tiedä miten ne pitäisi koiran päähän pistää, jotta se oppisi ne. Tähän asti ollaan pärjätty niin, että luen liikkeen opettamisesta kirjoista ja netistä ja sitten sovelletaan käytäntöön, mutta nyt ei enää onnistu niin. Toivottavasti päästään jollekkin toko-kurssille käännöksiä opettelemaan.
Treenattin hyppyäkin, tosin metsässä kaatuneen puun yli. Hyppy meni ihan hyvin, otin sen tosi läheltä "estettä" ja S pomppasi kuin kenguru puun yli. :)
Me ollaan pahasti jäljessä treenisuunnitelman kanssa, katsotaan mitä voidaan vielä tehdä sen kanssa..

Yhteen mejä-viikonloppuunkin olisi mukavaa päästä, mutta se on Helsingissä ja kolmipäivänen ja majotusta ei järjestetä ollenkaan viikonlopun järjestäjän kautta, eli meidän pitäisi hommata oma majoitus.. :S
Ja taipparikurssillekkin olisi mukava päästä, tosin lieneekö siitä hyötyä kun koira ei suostu ottamaan varista suuhunsa.. Tottakai aina se voi yllättää ja napata ällövariksen kauniisti suuhun.. Toivossa on hyvä elää ;)

Nyt lumet äkkiä pois, että päästään Siirin kanssa jäljestämään :)