Mun koira yllätti mut - taas. Joka toisessa postauksessa mä totean ton. Vaikka se niin monesti tekee sen niin aina se yllättää mut. Ja tarkemmin ajateltuna se tekee sen nykyään melkeen aina yllätysyllätys tokon kanssa.

Meidän hylätty harrastus, toko, jota me salaa sillointällöin treenaillaan.. Meinasin jo "pilata" tarkoituksellisesti meidän seuraamisen koiratanssiin, mutta enää en tiedä haluanko tehdä niin... Siirillä on ollut nyt onnenpäivät kun on päässyt mun lomalla hetkeksi maaseudun rauhaan, juoksemaan vapaana ja lääniä juosta täällä ainakin riittää! Ja päässyt nauttimaan myös lajitovereiden seurasta, toinen on extrahyper-energinen nuori poitsu, josta löytyy sakemannia ja hoffia. Sekä sitten vähän pienempi (mutta sitäkin pippurisempi), tiibetinspanieli-tyttö.

Niin, takaisin toko-aiheeseen.. Siiri ei meinannut millään tulla sisälle, kun kerran vapaaksi on päässyt ja mulla oli sitten jotain vanhoja kuivia koirankeksejä mukana ja menin houkuttelemaan Siiriä niillä sisälle. Keksit kädessä ja koira on ihan innoissaan ja tarjoaa perusasentoa. Pakko oli testata, lähteekö koira seuraamaan käskystä ja vautsivau taas, mitä seuraamista koira esitti mulle! Ja oli taas niin vastaanottavainen käskyille, annoin maahanmeno käskyn ja se tipahti seuraamisesta heti, samantien, ekalla käskyllä, leuka loksahti maahan, mutta otin koemaisen liikkeen ja koira pysyi maassa aina sivulletulo-käskyyn asti. Siis ihan uskomatonta... Luulen, että vaikutus oli siinä kun Siiri tietää, että täällä on kilpailijoita ruuan suhteen ja sentakia tekee toko-liikkeet täydellisesti vaikka sitten vanhojen kuivien koirankeksien voimalla :) Voi mun ahnetta pikkusta. Fiilis oli kyllä ihan mahtava tuon jälkeen. Voi että kun päästäisiin johonkin ohjattuihin treeneihin, koiralla on potentiaalia tokoon vieläkin ja se toimii melkeen aina paremmin häiriössä kun ilman. Eli aika unelma-harrastuskoira kuitenkin ;) Jos me ei vielä hylättäisikään tokoa IHAN kokonaan. Ehkä..

Vähän loppuun vielä ruokinta-asiaa. Viime kirjoituksessahan kerroin meidän ruokavalio-uudistuksesta, joka on nyt lähtenyt käyntiin ja todella hienosti mennyt. Mitään ongelmia ei ole ollut, ei (ainakaan ;) ) maistuvuuden, mutta ei myös mitään suolisto-ongelmiakaan ole ollut. Nyt ehkä meinaan olla rohkea ja vaihtaa ruuan kertaheitolla, vielä en tiedä uskallanko olla niin rohkea, mutta katsotaan. :)

Loppuun vielä vähän kuvia:

Photobucket

Photobucket

Photobucket