Totean alkuun, että mun koirani on ihan huippu! Mutta se on myös pirun ovela..

Siiri on uskotellut mulle, että sen seuraaminen on pilalla lopullisesti ja pysyvästi. Ei ole auttanut mitkään keinot innostamisessa vaan aina se on sellasta onksmunihanpakko-eiks voitas tehä jotain muuta-kävelyä. Mutta meille tapahtui lenkillä tänään jotain sellasta, joka pakotti Siirin paljastamaan tämän huijauksen..

Lähdettiin siis normaaliin tapaan lenkille, tarkoituksena ottaa pienet kt-treenit lähiparkkiksella, josta on muodostunut meidän vakkari treenipaikka. Alkuun otettiin taas ryömimistä, joka kyllä meni ihan hyvin. Mutta sitten havahduin siihen, että meillä oli yleisöä. Eräs koirakko oli pysähtynyt katsomaan meidän touhujamme ja koiran omistaja tuli meidän luokse jättäen koiransa (joka muuten oli flatti) vähän kauemmaksi istumaan. Hetki juteltiin siinä ja sitten tämä toinen koirakin pääsi työn touhuun. Sille tehtiin eteenmeno ja luopumisharjoitus damilla. Oli kyllä kiva katsoa koiran toimintaa, ja sitä kuinka mahdottoman innoissaan se oli! Siinä sitten Siirin kanssa tehtiin helppoja paikallamakuu harjoituksia. Olin ihan Siirin lähellä ja pidin sen maassa ja sanoin paikka ja palkkasin tosi lyhyellä välillä.
Siiri alkoi sitten tarjoamaan mulle perusasentoa ja se oli ihan täpinöissään ja niin vastaanottavainen kaikille pienillekkin käskyille. Kokeilin sitten seuraamista ja jumantsuikkeli kun toi koira seuras upeesti! Valehtelematta varmaan parasta seuraamista _ikinä!_. Palkkasin taas tosi lyhyellä välillä ja koiran innostus vaan nousee ja ei tarvinnut innostaa tai etsiä ääniskaalastaan mitään ylikorkeita ääniä, riitti kun sanoi "seur" niin koira seurasi. Oon vieläkin ihan fiiliksissä tästä!

Toinen koirakko sitten lähti siitä jatkamaan lenkkiä ja saatiin hyvä treenivinkki dameilla treenaamiseen ja myös paikkojen suhteen, eli voi olla että me lähdetäänkin damittelemaan joku päivä. :)
Mekin oltiin jatkamassa lenkkiä, mutta Siirin vire oli vielä sen verran hyvä, että otettiin parit istu-maahan-seiso vaihdot, jotka meni ihan kivasti myös. Jeejee, ehkä me ei hylätäkkään tokoa ihan lopullisesti..?

Yleinen puheenaihe on aina, että miten koiran saa toimimaan häiriössä yhtä hyvin kun kotona, mutta mulla ongelmana on, että miten koiran saa toimimaan kotona yhtä hyvin kun häiriössä? :D

Mutta taas kerran toi koira näytti, että kyllä sekin osaa kun vaan tarpeeksi haluaa. Sen piti ilmiselvästi päästä näyttämään toisenrotuiselle noutajalle, että kyllä me kultsutkin osataan ja ihan näin hyvin! Toi otus on maailman paras, huipputyttö!! ♥