Sain ainutlaatuisen tilaisuuden, kun Siirin kasvattaja Tiina pyysi minua ja Siirin siskon omistajaa, Jennaa hoitamaan pentuja. Tilaisuus josta en todellakaan aikonut kieltäytyä. Tiinalla oli siis kahden nartun pennut, yhteensä 16 kultaisennoutajan pentua ja lisäksi kaksi bullmastiffin pentua oli vara-emällä Tiinan luona.Voisin vähän kertoa meidän viikosta pennunhoitajina.

Maanantai 04.08
Tiina tuli hakemaan mut ja Siirin illalla, samalla kun tuli töistä. Noin seitsemän aikoihin oltiinkin perillä ja riitti Siirillä ihmeteltävää kun tajusi kuinka monta kaveria siellä olikaan. Itsellä meni myös hetki tutustuessa koiriin ja pentuihin yms. Vähän myöhemmin saapui sitten myös Jenna ja ilta meni siinä suht nopeasti. Nukuimme yläkerrassa ja ensimmäisellä kerralla Siiri jännitti ylösvieviä portaita. Kun alaspäin piti tulla, muodostui siitä sitten isompi ongelma. Kun me muut menimme alas, Siiri jäi yksin ylös. Ajattelin, että kyllä se sieltä alas tulee. Vaan eipä tullut yksin, piti käydä sitä vähän auttamassa sieltä. Seuraavat kerrat rappusissa menikin jo mallikkaasti :)

Tiistai 05.08
Aamulla heräsimme suht aikasin ja Tiina olikin lomalla tämän päivän. Siiri pääsi heti ulos ja sai olla ja mennä siellä miten tahtoi kun koko piha oli aidattu, niin että sieltä ei mistään voi päästä läpi. Meninkin sitten heti pentuja katsomaan ja taidettiin kantaa pennut kuistille ja siivottiin sisä aitaus. Kerättiin likaiset sanomalehdet pois ja pistettiin uudet tilalle.
Siiri oli vielä hyvin ihmeissään, mitä ovat ne pienet otukset, jotka tuoksuvat koiralle. Siinä olikin meidän kakaralla ihmettelemistä hetkeksi aikaa. Pääsi S jo nuuskimaan pentuja vähän. Käytiin myös lenkillä Tiinan ja Jennan kanssa ja koirista meillä oli mukana Siiri, Nonna ja Luna. Lenkki meni yllättävän hyvin ja sai mamma olla taas ylpeä tuosta höntistä noutajalapsesta, meitä vastaan tuli koira ja otin Siirin sivulle ja Siiri ohitti vastaantulevan koiran ihan täydellisen hienosti. Vastaan tuli myös toinen koira ja ensin me ohitettiin sekin upeasti, mutta sitten Siiri pääsi vähän haistelemaan toista koiraa. Takaisintulo matkalla Nonna ja Luna päästettiin sellaiseen pieneen lammikkoon, vesi oli kyllä suht puhdasta, mutta se haisi aika pahalle. Siirikin uskaltautui mukaan pienen houkuttelun jälkeen ja innostuikin sitten ihan kamalasti. :)
Loppuilta menikin sitten taas pentuja hoitaessa. Sai kyllä tuntea kun pennut tulevat ja purevat kuka mistäkin terävillä naskalihampaillaan..

Voisin kertoa vähän torstaista..
Torstaina ei oikeastaan muuta tapahtunut, mutta Tiinan kaverin koira, Silva tuli Tiinalle hoitoon. Siiri ainakin riemastui tästä vieraasta hyvinkin paljon, sillä Silva on hyvin energinen noutajaneiti joka jaksoikin leikkiä Siirin kanssa koko illan. Harmi, että en kuvia saanut, mutta tytöt tulivat mielettömän hyvin juttuun ja juoksivatkin sataa pitkin pihaa. Loppuillasta ne olivatkin kuin paita ja peppu. Seurasivat toinen toisiaan. :)

Loput päivät sujuivat tietyllä rutiinilla. Mitään ihmeempiä ei tapahtunut. Siiri oli pari päivää ihmeissään pennuista ja haukkui niille, mutta lopulta se tottui niihin ja ajatteli että ei tässä nyt enää mitää uutta ole. Hienosti käyttäytyi myös ja yöt sujuivat rauhallisesti kun kakara oli hyvin väsynyt. S oppi myös laumassa sen, että jos jotain herkkua tarjotaan niin se kannattaa syödä heti tai joku muu tulee ja vie. ;)

Tänään lauantaina tulimmekin sitten pois Tiinan luota, mutta tarkoituksena on vielä tulevana maanantaina mennä sinne muutamaksi päiväksi vielä pentuja hoitamaan. Siiri pääsee taas mukaan, jos vaikka saisin Siiristä&Silvasta pari leikkikuvaa napattua sitten.. ;)

Ainiin, kyllähän me tokoiltiinkin Tiinan luona, joskin se on välillä hieman hankalaa kun namipalaa tavoittelee Siirin lisäksi 10 muutakin koiraa.. Mutta onnistuttiin pari kertaa niin, että ainoastaan Stella oli (tarkoituksella) häiriökoirana vieressä. Enpä uskonut sitä päivää näkeväni, että Siiri tekee kaiken täydellisesti vaikka ihan vieressä on toinen koira. Otettiin perusasentoa, meni upeasti. Maahanmenoa, täydellisesti ja seuraamista, suu loksahti auki kun Siiri seurasi upeasti. Ehkä me joku päivä sittenkin päästään ihan kisoihin asti..? :)