Noniin, oltiin siis eilen (pe 30.11) taas uimakoulussa Koirakylpylällä. Tavoitteet oli tälle päivälle sellaiset, että Siiri uisi rataa pitkin ja hakisi samalla lelua. Ajattelin, että viime kerran jälkeen Siiri tuskin tulee kylpylään edes sisälle, mutta oikein hienosti tyttö lopulta ovesta sisään asteli. Tälläkertaa ei enää edes kylpylän lattia pelottanut.
Sitten saimmekin odotella, että sopivankokoiset pelastusliivit vapautuisi. Koirien uittaja Katri, uitti muut koirat ensiksi yhden kerran, sitten vapautui yhdet pelastusliivit ja Siiri pääsi uimaan.
Ennakkoajatukseni olivat, että Siirin saa jälleen kerran pakottaa altaaseen, mutta nyt tyttö meni hienosti altaaseen, ei vieläkään ilman pientä pakotusta, mutta tällä kertaa hienommin jo kuin viime kerralla. Edistystä on siis tapahtunut hurjasti.
Siiri uitettiin pari kertaa altaan päästä päähän, ja joka kerralla heitin sille lelua, jonka se myös joka kerralla toi minulle. Uintityyli oli vielä etutassut vedenpinnalla - tyyliä, mutta tyttö meni veteen rampilta paljon helpommin jo. Edistystä tässäkin siis. Katri (siis koirien uittaja) sanoi parin edestakaisin-uintikerran jälkeen, että voitaisiin kokeilla, että jos Siiri hakisi vain lelua, eli ei altaan päästä päähän-tyyliä vaan ihan vapaata uintia, koska tämä sopii noutajille paremmin. Ja noutaja Siiri kuin on, niin tämä tosiaankin sopi Siirille paremmin. Heitin lelun Siirille veteen, ja Katri houkutteli Siirin altaaseen. Kaikkien (eikä vähiten minun) yllätykseksi Siiri lähti ihan ominpäin rampille ja siitä veteen, haki lelun ja palasi takaisin ylös! Tätä jatkettiin vähän aikaa, ja koska Siiri jaksoi enemmän kuin muut pennut, saimme uittaa Siiriä vähän enemmän, koska meidän neiti jaksaa paremmin kuin muut, pienemmät pennut, joita uimakoulussa oli. Uintityyli myös parantui, nyt Siiri tajusi, että ahaa, etutassut vedenpinnan alla. Ilman Katria neiti ei kuitenkaan veteen uskaltautunut, joten vielä ainakin uittajaa tarvitsemme. Lopetimme muutaman kerran jäkeen, ja siirryimme kuivaamaan Siiriä. Tästä ei muuta kerrottavaa kuin se, että edistystä tässäkin on tapahtunut, Siiri ei nimittäin pelkää enää (ainakaan kauheasti) fööniä! =D Seuraava kerta meillä on 10.12, ja jos samanlainen edistys tapahtuu niin Siiri saattaa mennä veteen jo ihan ominpäin. Ei kuitenkaan elätellä vielä tuollaisia toivoja, mutta sen näkee sitten! :>