Mä oon nyt tehny epävirallisen päätöksen, että me luovutaan tokosta ainakin vähäksi aikaa kokonaan. Meillä on siinä ihan hirveästi ongelmia ja liikkeissä on (isoja) puutteita niin paljon, että kisaaminen taitaa olla vain haave. Tai ainahan voidaan kisaamaan mennä, mutta luulen valitettavasti, että kun suoritus tulee menemään pahasti penkin alle niin sitten tekee mieli viiltää ranteet auki hammasharjalla.

Mutta, suunnitelma b on, että aletaan oikeasti ihan "täysipäiväisiksi" koiratanssijoiksi. Me vaan yksinkertaisesti molemmat nautitaan enemmän tästä "hieman" rennommasta lajista, jossa ei ole niin tarkkaa, ainakaan meillä, meneekö jokainen liike ihan suunnitellun tarkasti, kunhan edes vähän jotain sinne päin :)

Ja aiheeseen liittyen, olen vihdoin alkanut työstämään meidän koiratanssi koreografiaa! Tosin tätä menoa se saatetaan päätökseen ehkä vuonna 2015, mutta hiljaa hyvä tulee vai mitä?

Eilen alettiin opettelemaan uusia temppuja, toinen on muutenvaan-opeteltava, eli opetan Siiriä näyttämään käskystä peukun ja etusormen. Alettiin treenaamaan sitä naksuttimen avulla, jonka päältä pyyhittiin ensin pölykerros (ai kuinniin ei olla käytetty viime aikoina..), mutta nyt se on taas käyttökunnossa.
Ensin vähän palauteltiin mieleen, että mitä se naksaus tarkottikaan. Koira jostain syystä näytti pitävän tästä oppitunnista, sehän tarkoitti suomeksi puoli-ilmaisia nameja :) Piti vaan odottaa, että ne lentää kippoon ja tajuta, että ne saa ottaa ilman mitään käskyä. Onkohan Siiri koulutettu liian hyvin tohon älä-ota-mitään-ilman-lupaa, koska välillä koira jäi jumittamaan, kun ei ollut varma saako namin todella ottaa.

Itse tempun opettaminen oli helppoa naksuttimen kanssa, ensin naksaus ja palkka vaan siitä, että koira edes loi pikaisen katsauksen mun peukaloon. Sitten vähitellen noutajankin aivot alkoivat raksuttamaan ja se alkoi testaamaan, että jos tota tökkäsee kuonolla niin saako siitäkin palkan ja tarpeeksi vahvistusta ja toistoja niin johan alkoi näyttää hyvältä!
Tänään jatkettiin sitten, mutta nyt mukaan tuli ei-toivottu lippasu kielellä, jota ensin huomaamattani vahvistin, tai siis ensin S koski kuonolla, naksasu ja siinä vaiheessa se olikin jo ehtinyt myös nuolasta. Himputin ylinopea koira ja ylihidas ohjaaja. Koitin olla tarkempi, seuraavalla kerralla koira menikin ihan lukkoon kun lippasusta ei tullutkaan naksausta. Vähän helpotin harjoituksia ja taas melkein kuuli kun kuului raks-raks koiran päästä. Ja alkoi se sitten lopulta tarjota taas pelkkää kuonolla tökkäsyä. :)

Toisen tempun treenaaminen aloitettiin ihan puhtaasti siitä syystä, että meidän koiratanssitemppu skaala on aika kapea vielä. Eli aloitettiin niinkin yksinkertaisen tempun opettaminen kun että, S seisoo mun edessä ja mä nostan jalan ja Siiri nostaa tassun mun jalalle. Kuulostaa erittäin fiksulta tälleen selitettynä.
Tämänkin tempun opettelemisen avuksi otettiin naksutin. Ensin annoin Siirille pieneen vihjeen, mutta ei se sitä oikeestaan enää tarvinnut parin toiston jälkeen. Kaikesta huolimatta mulla taitaa olla sitten kuitenkin ihan fiksu koira? : ))

Eli nyt toko syrjään ainakin hetkeksi ja keskitytään tutustumaan koiratanssin saloihin.(: