Vietimme viime viikon Virroilla, Golden Ringin järjestämällä kultsujen kesäleirillä.
Nyt seuraa vuosisadan pisin blogikirjoitus, koska viikossa tapahtui vaikka ja mitä ja yritän muistaa kaiken oleellisen.

25.7 Sunnuntai

Vihdoinkin se kesän odotetuin päivä koitti!
Lähdimme Hennin, Kiian, Serin ja Siirin kanssa ajamaan kohti Virtoja. Aikataulutus vähän petti ja lähdimme about 2h myöhässä suunnitellusta aikataulusta. No, onneksi aikaa
oli varattu tarpeeksi muutenkin.
Päästiin kun päästiinkin leiripaikalle, ilman suurempia harharetkiä, huikea suoritus meiltä kyllä ;)
Olimme suosiolla valinneet mökkimajoituksen (vaikka olisihan se varmasti ollut eräänlainen kokemus majoittua teltassa noiden kolmen koiran kanssa..), se kun tuntui parhaalta vaihtoehdolta tässä tilanteessa. Kun me sitten pienen odottelun jälkeen päästiin mökkiin niin ensitöikseen purettiin kassit (ja niitä oli paljon!) vaikka tuntui, että siihen pienehköön huoneeseen ei mitenkään mahdu 2 ihmistä tavaroineen ja koirineen. Hyvin nopeasti sinne kuitenkin kotiutui. :)

Päivä meni siinä ihmetellessä, käytiin me shoppailemassakin leiri-toimiston yhteydessä olevassa tarvikemyynnissä  ja sieltä mukaan tarttui Siirille ohut pinkki noutajahihna, ei ihan sellainen, mitä olen hakenut, mutta hieno tuokin on. Ja leiripaidankin ostin, se oli myös aikas hieno. 
Illalla käytiin syömässä sitten iltapala, joka olikin vähän erilainen (positiivisella tavalla) mitä odotettiin :-D 
Leiri-infon jälkeen kävelimme koirien kanssa iltalenkin ja kävimme samalla tutustumassa ympäristöön. Lenkitimme koirat Herraskosken kanavan läheisyydessä, jossa olikin hienot lenkkimaisemat.

Ohjelmassa oli vielä leiri-arpajaiset ja me Hennin kanssa muistaakseni ostimme huikeat yhdet arvat, joten voittomahdollisuudetkin oli aika vähäiset.

26.7 Maanantai

Aamulla 9.30 oli agikoulutus ja siellä tutustuttiin ihan ensiksi hyppyesteeseen. Ensin niin, että koira jätettiin esteen eteen, mentiin itse esteen yli, kutsuttiin koiraa ja samalla annettiin
hyppykäsky. Sitten vaikeutettiin, että mentiin itse esteen sivusta ja piti saada koira hyppäämään. Meiltä nämä molemmat harjoitukset menivät tosi kivasti.
Sitten oli vuorossa putki ja olin asettanut tavoitteet tasan siihen, että saisin Siirin edes lähelle putkea. Tehtiin harjoitus niin, että kouluttaja Raija piti koiraa putken toisessa
päässä ja ohjaaja meni houkuttelemaan koiraa putken toiseen päähän. Siiri oli aluksi vähän sellasen olonen, että en varmana mee, mutta kyllä se lihapullan voimalla tekee näköjään mitä tahansa! Tämä harjoitus toistettiin vielä kaksi kertaa ja aina vaan meni paremmin.
Ryhmässä ei ollut muistaakseni yhteensä kuin 3-4 koirakkoa, joten aika paljon päästiin tekemään, kun aikaakin oli varattu 1½ tuntia. Tämä ryhmähän
oli siis ihan vasta-alkajat, eli ne koirakot, ketkä eivät ikinä ennen ole kokeilleet agilitya.

agility1.jpg  putki2.jpg
Kuvat ©Henni H.

Agilitytreenien jälkeen käytiin viemässä Siiri mökkiin ja melkein samantien lähdetiin Hennin ja Kiian kanssa hakutreeneihin. Itse siis menin vain kuuntelemaan ja katselemaan.
Kamerakin tuli mukaan otettua, vaikkakin kuvia oli vähän hankala ottaa, eikä niistä kovin laadukkaita tullut.
Oli kuitenkin tosi kiva päästä mukaan hakutreeneihin. Ja kun treeneissä oli ihan ensikertalaisia koiria ja ohjaajia, sekä vähän kokeneempia koirakoita, niin pystyisi mahdollisesti hyödyntämään joitain neuvoja itsekkin
. Kiinnostava laji kyllä, ehkä sitä voisi myös joskus hamassa tulevaisuudessa kokeilla oman koirankin kanssa, kuka tietää..

Iltapäivän helteessä oli vielä luvassa Siirille koiratanssitreenit ja se oli ensimmäisellä kerralla lähinnä temppuilua ja vähitellen eri liikkeiden yhdistelemistä. Me Siirin kanssa opeteltiin peruuttamista ja saatiinkin Anskulta tosi hyvä neuvo siihen! Ja sitten harjoteltiin muovilaatikon kiertämistä ja jalkojen välistä pujottelua. Sitten yhdistettiin ensin jalkojen välistä pujottelu ja "kurre"-temppu.
Siiri jaksoi yllättävän hyvin tehdä paahtavassa kuumuudessa, ehkä me kummatkin oikeasti vaan tykätään enemmän tästä, kun tokosta. Täytyy alkaa miettiä vakavasti "alan"
vaihtoa ;)

koiratanssia.jpg
Kuva ©Henni H.

Iltaohjelma alkoi joskus puoli yhdeksän aikaan ja pääsin (lue: jouduin, kiitos vaan Pia!) itsekkin mukaan "vapaaehtoisena" (lue: pakotettuna) osallistumaan iltaohjelmaan. Eli ideana oli se, että eri harrastuslajeista tehtiin ryhmittäin aina pieni humoristinen esitys. Itse olin mukana koiratanssiryhmässä ja me saatiinkin aikaiseksi ihan hauska esitys. Meidän ryhmässä oli kaksi "koirakkoa", toinen ihmisistä siis oli aina ohjaaja ja toinen koira. Pia suoritti käskystäni kierimisen (vaikka olikin vähän tottelematon yksilö). Toinen ryhmämme "koirakko" suoritti muistaakseni pyörimisen ja sitten extra temppuna kaljatölkille juoksemisen ja ohjaajan käskyllä 'JUO' "koira" otti tölkistä huikan ;)
Ei varmasti saa oikein juuri minkäänlaista kuvaa esityksestä, mutta kuviakaan tai videota ei tähän hätään löydy.

Muilla ryhmillä oli kanssa ihan mielettömän hauskat esitykset, ainakin näyttely ja nome-porukan esityksen aikana sai kyllä nauraa vedet silmissä..

27.7 Tiistai

Aamulla taas suht aikainen herätys, koska taas 9.30 oli agitreenit. Kerrattiin edellisen treenikerran asioita, eli hyppyä ja putkea. Uutena asiana otettiin kepit. Aluksi
treenattiin ohjausta niin, että Raija oli "koira" ja hänet piti ohjata keppien välistä oikein. Sitten mukaan otettiin oikeat koirat ja me oltiin muistaakseni Siirin kanssa ekoina vuorossa. Yllättävän hyvin osasin ohjata Siiriä, koska se pujotteli ihan oikein heti! Tämä toistettiin taas kaksi kertaa vielä ja meiltä meni kyllä taas yllättävänkin hyvin.
Toisena uutena asiana otettiin rengas ja sen(kin) suhteen ohjaaja oli vähän skeptinen. Mutta taas ihan turhaan.. Koira jätettiin taas Raijan kanssa renkaan toiselle puolelle,
kierrettiin itse toiselle puolelle ja namilla ohjattiin koira renkaan läpi, sanoen samalla käskyn. Siiri meni vaikka kuinka hienosti, ja tätäkin tehtiin taas yhteensä se 3 kertaa.
Jäi kyllä taas treeneistä tosi hyvä fiilis!

hyppy.jpg   rengas.jpg

kepit.jpg
Kuvat ©Henni H.

Agilitytreenien jälkeen Siiri pääsi lepäämään ja Kiia pääsi taas pk-treeneihin. Tälläkertaa lähdimme esineruututreeneihin. Itse en suunnilleen tiennyt esineruudusta yhtään mitään, eli koin jälleen erittäin valaisevan hetken kun seurasin treenejä. Treeneissä oli mukana myös Pia ja koiransa Nupun (Siirin puolisisko) kanssa, josta sainkin sitten idean kokeilla Siirin kanssa esineruutua, ihan silkasta mielenkiinnosta vaan.. Aluksi esineruutu treenejä ei pitänyt olla kuin kerran, mutta kouluttaja Ansku sanoi, että perjantaina hänellä saattaisi olla aikaa vetää ylimääräiset treenit.

Vielä kolmansiin treeneihin ehdittiin, tällä kertaa vuorossa voi-evl toko (aiheena ruutu ja kaukot) ja lienee sanomattakin selvää, että Henni ja Kiia menivät treenaamaan. Itse menin taas kamerani kanssa heilumaan ja kuuntelemaan. Pääsi se Siirikin mukaan, mutta joutui lähinnä tyytymään katselemiseen.
Kouluttajan oli Jenni Ojala (tämän vuoden tokon SM:n 5. ;D). Treenit aloitettiin ruudulla ja itsekkin sain hyviä neuvoja ruudun opettelemiseen. Ryhmässä oli nimittäin vain kaksi
koirakkoa ja kummatkaan ei oikeastaan olleet ennen treenanneet ruutua. Joten siis neuvoja pystyy itsekkin hyödyntämään tulevaisuudessa (tai no, nyt tätä kirjoittaessa voin paljastaa, että on hyödynnetty jo ;) )

28.7 Keskiviikko - lepopäivä koirille, ohjaajille opetusta

Keskiviikkona ei ollut mitään koulutusta (trimmauskoulutusta lukuunottamatta), mutta silloin oli ohjaajien vuoro oppia lisää. Eli keskiviikkona oli ensin aamulla
keskustelutilaisuus kultaisten luonteesta (jossa ei Hennin kanssa oltu) ja iltapäivällä Tommy Wirénin ja Jaana Rajamäen mielenkiintoinen luento; Miten koira oppii.

Ennen luentoa kuitenkin pestiin Siiri ja Seri, joka olikin oma ohjelmanumeronsa sinänsä. Kumpikaan ei oikein suoranaisesti nauti suihkusta, mutta eikös kauneuden eteen ole joskus kärsittävä..

Sitten koirat saivat jäädä mökkiin ja me suunnistettiin vähän ennen kahta luentopaikalle muistiinpanovälineiden kanssa. Luento kesti kaikenkaikkiaan jotain 3½ tuntia (sisälsi reilun 15minuutin tauon) ja sinä aikana tuli kyllä asiaa enemmän, mitä olisi ehtinyt suodattaa. Yhdessä vaiheessa putosin nimittäin ihan totaalisesti kärryiltä. Päätin sitten antaa ko. asian mennä läpi korvien ja keskittyä täysillä sitten seuraavaan juttuun. Muuten olisi käynyt niin, että olisin jäänyt miettimään asiaa, jota en ihan täysin ymmärtänyt ja sitten koko loppuluento olisi mennyt ohi korvien.
Muistiinpanoja tuli varmaan 5-6 A4-sivua ja kyllähän sieltä jotain päähänkin jäi. Luennon jälkeen sai ostaa Hienosti Hihnassa DVD'itä ja päätettiin Hennin kanssa, että mä ostan
kakkososan ja Henni ykkösosan. Jossain vaiheessa sitten postitan Hennille ton kakkosen ja saan Henniltä lainaan ykkösen. :) Kätevää, eikö?

Luennoitsijat jäivät vielä leiripaikalle hetkeksi aikaa. Tommy tuli juttelemaan Pialle ja tuli sitten puhetta luennolla esiintulleista termeistä. Tommy sanoi siinä mulle, että kannattaa jättää termistön opettelu myöhemmälle ja keskittyä ensin käytäntöön, sitten vasta teoriapuoleen. Täytyy pitää mielessä :D

29.7 Torstai - päivän täydeltä toimintaa

Aamulla puoli kymmenen aikaan oli vuorossa taas agilitytreenit. Olimme käyneet siis jo kaikki esteet läpi ja nyt kerrattiin vanhoja juttuja ja sitten vähän yhdisteltiin esteitä. Eli
tehtiin niin, että radalla oli peräkkäin hyppy-hyppy-putki. Ja toisen hypyn ja putken välissä Raija oli namialustan kanssa odottamassa. Eli ohjasin Siirin kahden hypyn yli, jonka jälkeen se sai namialustalta palkan. Tämän jälkeen se lähetettiin putkeen. En muistanut alussa kehua Siiriä tarpeeksi putkeen menossa, joten se vähän epäröi. Mutta sain sen kuitenkin loppujenlopuksi menemään sinne.
Kokeiltiin myös kaiken kolmen esteen yhdistämistä, mutta se ei sitten onnistunutkaan enää. Lisäksi oli paahtavan kuuma jo heti aamusta ja Siiri pistikin sitten stopin kun yritin saada
sitä hyppäämään. Joten vähän sitten improvisoin ja palasin koiran luo ja innostin sitä ja hypättiin kaksi hyppyestettä yhdessä ja superpalkkaus. Näin sain vielä onnistuneen suorituksen loppuun ja meidän osalta treenit sitten päättyivätkin siihen.

Sitten pikapikaa takaisin mökille, Siiri sinne lepäämään ja tälläkertaa Seri mukaan. Oli nimittäin leirinäyttelypäivä ja molemmat kultaiset olivat siis ilmoitettu sinne. Helteessä odottelun jälkeen Seri ja Henni pääsi vihdoin kehään. Maiden - luokassa oli neljä urosta yhteensä. Seri päättikin yllättää ja voitti koko luokan ja sai kunniapalkinnon!! Tämä siis tarkoitti, että Serillä oli pääsylippu paras uros-kehään..
Paras uros kehä menikin Serin osalta hyvin, Serin loppusijoitus PU-2! :D Onnea vielä Hennille Serin hienosta menestyksestä!

Pu-kehän jälkeen oli lounastauko ja nartut alkoivat 13.30. Menimme Siirin kanssa hyvissä ajoin kehän laidalle, koska Siirin luokkaa ennen oli vain jotain 9(?) koiraa.
Siirin kehävuoron aikaan oltiin jo hetki odoteltu helteessä ja se kyllä näkyi koirassa, varsinkin liikkeissä..
Lisäkis omalla kehävuorollaan Siiri sitten keksi maasta hajun kun piti juosta edestakaisin, tuomari ei varmaan saanut kyllä mitään käsitystä Siirin takaliikkeistä..

Esitin Siirin tälläkertaa niin, että ihan asettelin sen. Oli niin kuuma, että todennäköisesti Siiri ei olisi jaksanut esiintyä edukseen vapaasti. Ihan kivasti se seisoi eikä ainakaan
esittäjästä tälläkertaa tuntunut siltä, että koira olisi kuin löysä makarooni.
Kilpailuluokassa Siiri jaksoi vielä ihmeen hyvin seistä. Lopulta tuomari alkoi sijoittelemaan koiria ja lopulta oli enää viides sija jakamatta, kaksi koiraa kehässä.. Ja tuomari tuli
ojentamaan kauniin vaaleanvihreen ruusukkeen meille! Eli Siirin lopullinen sijoitus oli maiden-luokan 5.! Eikä sentään ihan vimpoiksi jääty, kun luokassa oli kuitenkin 6 koiraa ;)

nayttely2.jpg   nayttely.jpg
Kuvat ©Henni H.

Siiri pääsikin mökkiin taas lepäämään, sillä yksi koitos sitä vielä odotti. Pari tuntia ehti koira lepäillä kun jo suunnattiin taas agikentälle. Vuorossa oli siis mölliagilitykisat! Kisoissa oli erikseen leiri-luokka, eli luokka niille, jotka aloittivat agi-uransa leirillä. Rata oli tosi yksinkertainen, siinä oli hyppy, putki, hyppy, putki, hyppy, hyppy. Kieltoja tuli muutama, mutta ihan kaikkia ei noteerattu. :D Meidän aika oli 30,03 ja tulos 5. Sijoitus loppujenlopuksi olikin hienosti toinen! :)
Kisojen jälkeen Siiri pääsikin sitten kunnolla lepäämään, olihan se hoitanut kaikki päivän "velvollisuutensa" aika upeasti! Samana päivänä epävirallisessa näyttelyssä luokkansa viides ja sitten vielä mölliagissa luokan toinen, ei huonosti ollenkaan ;)

30.7 Perjantai

Alunperin suunnitelmissa oli aamupäivällä esineruututreenit, mutta päivän ohjelma muuttuikin yllättäen. Serillä huomattiin nimittäin edellisenä iltana pieni hotspot ihottuma, johon laitettiin heti antibioottirasvaa. Perjantai aamuna Serin kaula olikin jo aika isolta alueelta märkivän ihottuman peitossa.
Onneksi saatiin sitten Serille resepti antibioottia varten ja ohjeeksi kuivattaa ihottuma kohta laittamalla siihen perunajauhoa, niin hölmöltä kun se ehkä kuulostaakin.

Eli siis skipattiin esineruututreenit ihan suosiolla, mutta ihottumaepisodin jälkeen lähdimme kuitenkin Perinnekylään vähän tuhlaamaan rahojamme, jonka jälkeen olikin aika ryhtyä pakkaamaan tavaroita..
Suunnitelmat muuttuivat siltäkin osin Serin ihottuman takia, että kun alkuperäiseen reissu-suunnitelmaan olisi kuulunut vielä Virrat-Joensuu koukkaus. Joensuussa oli tarkoitus piipahtaa näyttelyssä, mutta päätettiin sitten hylätä se osa matkasuunnitelmasta. Ehkä ihan hyväkin, eipä ainakaan ollut vaaraa päätyä Venäjälle ;)

Ja mun on nyt pakko mainita eräs juttu. Nimittäin, olimme illalla paistamassa makkaraa ja paketista jäi yksi makkara yli. Eli teimme kolme koiraa hyvin onnellisiksi. Siirin pistin tekemään kunnolla töitä makkaran eteen ja päätin ottaa liikkeestä maahanmenon. Eli ihan peruskaava, lyhyt seuraaminen, käsky maahan ja ohjaajan matka jatkuu. Siirin heikko-osa on ollut hidas ja epävarma maahanmeno, mutta nyt se kyllä todisti, että se oikeasti osaa tämän! Maahanmeno oli ihan mielettömän nopea Siirin maahanmenoksi ja se kyllä putosi heti käskystä :o En kyllä meinannut uskoa silmiäni, mutta onneksi Henni oli todistamassa tätä ihmettä ;D

31.7 Lauantai

Viimeisenä virallisena leiripäivänä ei ollut oikeastaan ohjelmassa muuta kuin siivousta ja loppujen tavaroiden pakkaamista. Mökkien avaimet oli kuitenkin luovutettava klo 12 mennessä.
Aamulla päätettiin poiketa vielä Tuurissa. Sehän ei ollut kotimatkan varrella, mutta ei sinne ajanut Virroilta ihan kamalan kauaa.
Tuurin kyläkauppa oli kyllä hirmuiso pettymys! Eihän siellä ole mitään ihmeellistä, tavallinen market, suuremmassa koossa vaan. Höh.

Päästiin sitten Hyvinkäälle ilman mitään ongelmia ja mun tavaroiden purkamisen jälkeen Hennikin pääsi jatkamaan kohti Saloa. Isoin kiitos ikinä Hennille, oli niin paras reissu!<3 Eiköhän oteta ensi vuonna uudestaan?