Lähdimme tänään Hyvinkään Villatehtaalle kellon ollessa n. puoli 8. Mukanamme siis Siiri (tietysti) ja ystäväni Christa. Villatehtaalla olimme vähän vaille 8, eli juuri oikeaan aikaan. Katselimme vähän ympärillemme, ja harjoittelin Siirin kanssa. Siirin kasvattaja Tiina tuli myös näyttelypaikalle ennen yhdeksää, joten kävimme häntä tervehtimässä, ja kyselemässä viime hetken neuvoja. Ennen meitä tuomari Heather Morss (Iso-Britannia) arvosteli 7-9kk ikäiset urospennut ja 5-7kk ikäiset urospennut. Siirin luokassa oli 9 narttupentua (ainakin 1 oli poissa).
Kun meidän kehävuoro tuli, otti tuomari aluksi kaikki pennut kehään, juoksutti kaikki kerralla, ja otti sitten koirat yksittäisarvosteluun. Olimme Siirin kanssa joukon viimeisiä. Kun tuli vuoromme mennä yksittäisarvosteluun, jännitys kohosi. Siiri käyttäytyi hyvin, ja seisoi hienosti. Tuomari juoksutti ensin edestakaisin, jonka jälkeen sanoi minulle että, minun pitää juosta pidemmillä askelilla. No, sitten kuin juoksin ympyrän Siirin kanssa, meni se ehkä paremmin. Sitten piti seisottaa vielä, ja Siiri aluksi seisoikin ihan nätisti, kunnes vähän villiintyi, ja alkoi touhottamaan. Yksittäisarvostelun jälkeen menimme vielä kilpailuluokkaan, josta siis valittiin neljä sijoittujaa. Siiri jaksoi seistä tässäkin tilanteessa upeasti, mutta jatkopaikkaa ei tippunut meille. Tyytyväisenä Siirin suoritukseen lähdimme kehästä. Kävin hakemassa arvostelun, ja melkein heti suuntasin näyttämään sen Tiinalle, joka suomensi sen minulle. Siirin suoritukseen olin tyytyväinen, samoin arvosteluun, ja Tiinakin sanoi, että hienosti meni. Jäimme näyttelyyn loppuun asti kannustamaan kultsuja ryhmäkehissä.

Arvostelu oli tälläinen: 
Pretty bitch. Sweet expression. Good reach of nek. Level topline Rises over far(?) rump. Handler need coaching.
Suomennos:

Kaunis narttu. Kaunis (tai söpö?) ilme. Hyvin kiinnittynyt kaula. Hyvä ylälinja. Nousee lantion/takamuksen yli. Handleri tarvitsee koulutusta.