Viime kirjoituksesta onkin ehtinyt kulua jo tovi, joten lienee aika päivittää kuulumisia taas tännekkin.. Ollaan vietetty tokon kanssa nyt hiljaiseloa. Meillä oli kunnon tehotoko kausi, kun treeni-into oli huipussaan, joten nyt ollaan vähän tasoiteltu sitä.
Eilen tosin koettiin taas yksi suuri edistysaskel tokon parissa.. Oltiin lenkillä ja mä innostuin kokeilemaan liikkeestä maahanmenoa. Taustaksi voisin kertoa, että tähän asti se on meillä mennyt niin, että ensin seuraaminen, sitten pysähdys, käsky maahan jonka jälkeen vaihtoehtoisesti vapautus tai niin, että mä jatkan matkaa. Eilen päätin, että nyt jätän pysähdyksen pois, silläkin riskillä, että koira ei tiedä mitä tehdä ja koko liike hajoaa.. Tällä kertaa riski kannatti, sillä S meni ensimmäisestä käskystä hienosti maahan! En ilmeisesti osaa luottaa tohon koiraan tarpeeksi, sillä varmistelin aika lailla, että meneehän se varmasti.. Oli pakko kokeilla, että oliko tämä joku ihme, joka ei tule toistumaan, joten otin vielä toisen kerran saman. Samalla tavalla se meni ja taas varmistelin.
Oli pakko ottaa itseä niskasta kiinni, tehdä sama vielä kerran, ilman varmisteluja. Seuruu, koira maahan ja matkan jatkaminen ilman pään kääntymistä koiran suuntaan. Kaikki meni hyvin, osasin olla varmistelematta ja kun käännyin koiran suuntaan niin huomasin suureksi iloksi, että KOIRA OLI MAASSA! :DD Teki mieli siitä paikasta juosta koiran luo ja kehua se maasta taivaaseen. Maltoin kuitenkin kävellä rauhallisesti Siirin luokse ja kehua sitä kunnolla!
Tämä oli meille suuri edistys!

Kotiin päästyäni katsoin treenisuunnitelmaamme ja tajusin, että meidän pitäisi treenata paikallaoloa, helmikuun tavoite oli 30s.. Kiire tulee ja me vaan treenataan jotain ihan muuta.. ;) Tosin nyt on periaatteessa maaliskuun tavoite saavutettu. Paikallaolo treenit ovat itselle aikamoista pakkopullaa, en tiedä onko mielessä vielä ne turhaumat treeneistä kun S ei koskaan malttanut pysyä paikoillaan, vireystilasta huolimatta se poikkeuksetta nousi jokakerralla. Nyt täytyy saada siinä liikkeessä onnistumisia, jotta saadaan sekin kuntoon :)