Lähdimme ajamaan kohti Mäntsälää n. kello 10.30, ja näin ollen, olimme Mäntsälässä kello 11.00. Mätsäri oli parkkihallissa, ja jouduin raahaamaan Siiriä, kevythäkkiä ja reppua mukanani parkkihallissa kun etsimme sopivaa paikkaa johon häkin kokoaisin. Saimme tovin kävellä, kun vihdoin löysimme paikan. Sitten mietinkin seuraavaksi, miten saan häkin kokoon kun hihnan toisessa päässä häseltää kultsunpentu joka ei malttanut olla yhtään paikoillaan. Hetken ehdin pohtia asiaa, kun eräs nainen kysyi tarvitsenko apua, ja tarjoutui pitämään Siiriä sen aikaa, että saan häkin kokoon. Kiitos hänelle erittäin paljon avusta!
Kun häkki oli vihdoin koossa, niin ajattelin lähteä kiertämään Siirin kanssa mätsäripaikkaa, että tyttö vähän tottuisi ympäristöön. Pääsimmekin toiselle puolelle hallia, kun näimme tuttuja. Siirin sisko Bella, veli Jasu ja puolisisko Nuppu oli omistajineen paikalla.
Suuntasimme Siirin kanssa sinne, ja sitten vaihdoinkin myös meidän häkin paikkaa, ja siirsin sen Bellan ja Nupun häkkien viereen. Sitten menin ilmoittautumaan, ja otin Siirin tarkoituksella mukaan jonottamaan, jotta tyttö tottuisi erilaisiin tilanteisiin. Tovin saimmekin odotella, ja Siiri käyttäytyi hienosti, mitä nyt välillä piti päästä jotain haistelemaan.. ;)
Saimme sitten numeron 420, eli kehävuoromme oli viimeisten joukossa, ja pentuja oli varmaan yli 100, joten todellakin saimme odottaa. Tämä toisaalta oli hyväksi, koska Siiri oli vielä ihan vauhkona, ja kun harjoittelimme, neiti veti hihnassa, ja juokseminen ei näin ollen sujunut lainkaan. Välillä Siiri sai rauhoittua häkissään, ja kun vähän lähempänä omaa kehävuoroamme kävimme harjoittelemassa, oli tyttö hihnan päässä ihan erilainen, juoksi nätisti ja seisoikin suht nätisti :)
Jasu, Nuppu ja Bella pyörähtivät kehässä ennen meitä, ja Jasu&Nuppu saivat sinisen nauhan ja Bella punaisen nauhan. Kun meidän kehävuoromme vihdoin koitti, alkoi minua jännittää, mutta jännityksen onneksi aina unohtaa kehässä. Meidän parina oli amerikanakita, ja se oli yksilöarvostelu vuorossa ensimmäisenä. Kun parimme oli ''arvosteltu'' niin, tuomari tuli ensin katsomaan Siirin hampaat, ja tunnusteli Siirin huolellisesti. Sitten tuomari pyysi meitä juoksemaan kolmion, joka omasta mielestäni meni yllättävän hyvin, ja sitten vielä edestakaisin, joka sekin omaan silmään näytti hyvältä. Vielä ympyrän juokseminen parimme kanssa, ja sitten seisotus. En kunnolla kerennyt Siiriä seisottamaan kun tuomari ojensi meille sinisen nauhan. Tyytyväisenä lähdimme kehästä, koska Siiri ei taas(kaan) temppuillut yhtään kehässä, ja meni todella nätisti! Sitten odottelimme sinisten isoa kehää.
Tällä kertaa punaisten iso kehä oli ensimmäisenä, mutta Bellalle ei siellä sijoitusta tullut. Vähän ajan päästä alkoi sitten sinisten iso kehä, ja tuomari kiersi vain katsomassa koirat, sillä pentuja oli todella paljon kehässä. Juuri ratkaisevalla hetkellä alkoi joku kone hallissa hurisemaan, ja aluksi pystyinkin käyttämään tätä hyväkseni, koska Siiri seisoi todella hienosti kun se tarkkaili tätä kamalaa hurisevaa laitetta. Kuitenkin Siiri päätti alkaa pelätä tätä juttua, ja perääntyi, eikä suostunut seisomaan enää ollenkaan, ja eiköhän tuomari sitten sillä hetkellä kävellyt meidän ohitse. Tipuimme jatkosta, ja harmiksi myöskään Jasu eikä Nuppu sijoittunut.
Mukava päivä oli kuitenkin, ja siitä kiitokset Pialle ja Nupulle, Mialle ja Jasulle sekä Bellan perheelle! :)