Maanantaina tipahti uusin Golden Ringin lehti postilaatikkoon ja siinä oli tälläkertaa toko aiheena 'Tokon alokasluokka'. Lukaisin sen läpi ja heti tuli kamala tokoinnostus. Vielä kun tuossa samaisessa lehdessä oli pääteemana noutajien taipparit, niin treeni-into sen kun kasvoi. Aloimmekin heti treenaamaan ja noh, odotukseni eivät kovin korkealla olleet, koska olemme olleet suht pitkällä tauolla koko hommasta. Osaksi tosin koulukiireiden takia, mutta nyt kun lomat alkoi, niin oli pakko jo alkaa tokoilla kun kerran aikaa on. Aloitimme ihan perusjutuista, istu, maahan, seiso. Meni hyvin. Pari perusasentoa, taas meni hienosti. Sitten pidimme pienen tauon ja myöhemmin päivällä otimme vielä lisää tokoa. Otimme nyt mukaan seuraamista hihnan kanssa ja ohjaajalta meinasi silmät pudota päästä, Siiri seurasi täydellisessä kontaktissa, oikeassa paikassa ja UPEASTI! Miten nuo koirat jaksaa aina yllättää hölmöt omistajansa..?

Tänään olemme myös hieman tokoilleet, istumista, maahan menemistä, perusasentoa.. Seuraamista en ole ottanut, koska Siirin pitää olla oikeassa vireessä kun sitä lähdetään enemmän treenaamaan. Olen myös ajatellut, että kohta alamme harjoittelemaan seuraamisesta tiettyyn asentoon jäämistä. Olisi kiva jos kesän lopulla olisi alokasluokan liikkeet edes vähän paremmin hallinassa :) Toko-esteen aion myös kesän aikana rakentaa itse tai pyytää jotakuta sellainen meille tekemään. Olisi kiva alkaa treenata pikkuhiljaa myös hyppyä.

Ja jos jollakulla on hyviä vinkkejä siihen, miten saada koira kiinnostumaan puisesta noutokapulasta, niin ottaisin mielelläni niitä vastaan. Meillä on hyvin suuri ongelma tämän noutokapula jutun kanssa. Siiriä ei kiinnosta pätkän vertaa tuo puinen kapula, ei vaikka se ei ole edes painava.