Vuoden isoin koiranäyttelysirkus on ohitse ja itselle päällimmäisenä jäi käteen paljon hyviä muistoja ja tyhjääkin tyhjempi lompakko ;)

Messarin näyttelyt on aina itselle sellainen odotuksen aihe ja ei enää joulukuuta ilman messaria. Vaikka kyllä sitä ihan pari kertaa lauantai ja etenkin sunnuntai aamuna mietti, että se viimeinenkin järjenhiven on kadotettu koiraharrastuksen parissa ;-) Laskeskelin, että molempina päivinä tuli sellanen kevyt 12h(!!!) vietettyä messarissa. Mutta kun on se aina sen arvostakin vaikka se järjetön väsymys aiheutti mukavia naurukohtauksia kummankin päivän loppupuolella ja tuntui, että katotaan vähän kuin hullua. No hulluhan sitä varmaan jossainmäärin onkin ;)

Tarkotus oli jompanakumpana päivänä seurailla kultsuja, mutta tutkailin nopeasti Hennin luettelosta kumpanakin päivänä että ketä kehässä pyörii ja totesin, että ei siellä oikeastaan ole niin mielenkiintoisia, jotta jaksaisi istua kehänlaidalla. Sitäpaitsi lauantaina kultsujen kehä oli koirien sisääntulo-oven vieressä, joka oli siis auki ja siinä oli ihan tajuttoman kylmä :o

Lauantaina tuli seurattua koiratanssin HTM-kilpailua. Itse henk.kohtaisesti pidän enemmän freestylestä, mutta upeita HTM-suorituksiakin on mukava seurata. Ja nyt itseasiassa ensimmäistä kertaa tuli ajatus, että voitaisiinhan me sitäkin joskus kokeilla, vaikka kyllä freestyleen erikoistutaankin. :) Shoppailupäivän jälkeen sitten vallattiin paikat tokokehän laidalta. Koe oli jaettu useampaan kehään ja me valittiin se missä suoritettiin ohjattu nouto, ruutu ja kaukokäskyt.
Tällä kertaa jäi siis lauantain ryhmäkilpailut näkemättä, mutta toko oli kyllä sata kertaa mielenkiintosempaa!

Sunnuntaina heräsin vähän turhan aikasin, kun en ollut katsonut edellisenä iltana juna-aikatauluja ollenkaan, niin aamulla sitten huomasin, että eihän tasan 8 juna mennytkään. No, kaikesta huolimatta sain taas juosta juna-asemalle..
Ihan ensiksi navigoin itseni belgikehälle, sieltä bongasin Hennin ja Kiiun sekä Tidin :)
Myöhemmin kävimme Tuulin kanssa kattomassa koiratanssi-kisat, tälläkertaa oli freestylen vuoro. Ja kyllä siellä nähtiin hienoja suorituksia, ja alokasluokkaa katsoessa, kun kaikki ei mennytkään ihan nappiin niin tuli sellainen olo että kyllä mekin uskalletaan Siirin kanssa kisaamaan. Eli siis kaikinpuolin inspiroivaa oli seurata kisoja, ei tullut niistä huippusuorituksistakaan sellaista kamalaa masennusta, että me ei osata mitään ;)

Ryhmäkisat jäi taas melkeen näkemättä kun "yllättäen" mulle lykättiin belgi esitettäväksi, kun Kiian kasvattajan ryhmä oli ROP, niin sain sitten kunnian esittää Kiian messarin bis-kasvattaja kehässä. Sijoitusta ei tullut, mutta ainakin esittäminen sujui hieman paremmin, mitä viime vuonna.. :D

Loppuajaksi mentiin sitten Hennin ja Tuulin kanssa seuraamaan ryhmäkisoja ja vaikka kuinka yritettiin kannustaa nöffiä BIS-voittoon, niin ei onnistuttu vaan joku pikkufifi (anteeksi pikkukoiraharrastajat) voitti - taas. No ensi vuonna sitten pitää kannustaa paremmin, että saadaan vihdoin joku iso koira messarin bis-voittajaksi :)

Loppuun vielä ISOISO kiitos taas aina yhtä ihanasta ja mahtavasta messariseurasta Henni ja Tuuli ♥ ja tietty lauantaisesta matka - sekä messariseurasta myös kiitos Jennalle, oli kiva nähdä pitkästä aikaa! ♥