Vuosi 2009 on nyt läpikäyty ja on aika muistella vanhoja ja tehdä pieni yhteenveto menneestä vuodesta. Tavoitteet jäi toteuttamatta. Tokossa (epävirallinen) tavoite oli saada alokasliikkeet kuntoon. No, ei ne ainakaan ihan kisakunnossa ole. Hyvään suuntaan ollaan menossa, kun nyt on taas lupaavasti tullut vähän treeni-intoa allekirjoittaneelle.
Näyttelyistä tavoitteena oli saada se ensimmäinen ERI, joka jäi kuitenkin saamatta. Mutta ei se mitään, näyttelyissä on aina mukava käydä ja tältä vuodelta saatiin mukavia arvosteluja ja mahtavia kehäkokemuksia. Kolme kertaa pyörähdettiin virallisissa kehissä, avoinluokka korkattiin samalla. Tuloksena vaatimattomat 1 x H, ja 2 x EH. Ei me lannistuta tästä, ERI metsästys jatkukoon!
Mätsäreissä sen sijaan koettiin sitäkin suurempi ilo. Vaikka viime vuoden mätsärikäynnit jäivät kahteen kertaan, niin tuloksena silti hienosti toisesta PUN ja toisessa SIN1! Eli meidän paras mätsärisijoitus tuo jälkimmäinen, ei huono :)

Tokon parissa ei siis tavotetta saavutettu, mutta päästiin silti pitkästä aikaa ihan ohjattuihin treeneihin, josta sain valtavasti itseluottamusta kokeita silmälläpitäen. Ja itseasiassa, Siiri tuntui häiriössä tekevän paremmin kuin kaksistaan treenatessa :o.
Ei niitä kisahaaveita ole vielä täysin haudattu, mutta mitään kiirettä meillä ei kisakentille ole. Nyt itseasiassa tavoitteena on vähän monipuolistaa treenejä ja ottaa ylempien luokkien (joitain) liikkeitä treenauksen alle. Muunmuassa nouto, josta saatte lukea enemmän tuosta alempaa.

Viime vuosi sisälsi myös paljon huolta ja surua kun Siiri sairasti kohtutulehduksen ja siihen päälle valeraskauden. Niistä selvittiin kunnialla ja nyt toivotaan, että ei saada tulehdusta uudelleen vaivoiksi. En voi tarpeeksi kiittää niitä ihania ihmisiä, jotka meitä jaksoivat tukea ja tsempata tuona vaikeana aikana. Joten, vielä kerran, ISO kiitos heille!

Perheenlisäystäkin saatiin viime vuonna, kun tuo saksantermiitti liittyi laumamme jatkoksi. Upeasti poika sopeutui ja nopeasti Siirikin tottui, että tästä lähin on joku kokoajan roikkumassa karvoissa kiinni ;)

Sitten.. Olisi aika listata vuoden 2010 tavoitteet:

- ERI näyttelystä (jokavuotinen tavoite..)

- Tokossa alokasluokan liikkeet kisakuntoon (huom! ei tarkoita, että välttämättä silti kisattaisiin tänä vuonna)

- Tokotreenien monipuolistaminen. Eli otetaan jotain liikkeitä ylemmistä luokista, jota voitaisiin alkaa treenaamaan kummankin motivaation ylläpitämiseksi.

- Suht pitkään ollut haaveena jo saada aikaan kunnon koiratanssi koreografia, joten, mikäjottei sitä voisi ottaa yhdeksi tavoitteeksi tälle vuodelle. Jos toko alkaa tökkimään, niin voidaan siirtyä täysipäiväisiksi koiratanssijoiksi ;)

- Kokeilla vihdoinkin keväällä jäljestämistä. Ollut tavoitteena jo tosi kauan, mutta aina se jää. Nyt se otetaan tavoitteeksi.

- Noutojutut. Eli tehdään Siirille noutamisesta maailman paras juttu. Damilla sekä kapulalla harjoitellaan.

- Luonnetesti mahdollisesti. Erityisesti GR:n luonnetestiin vieminen kiinnostaisi kovasti. Se nyt on vähän vielä mietinnässä, onko luonnetestin aika tänä vuonna vai ehkä vasta myöhemmin.

Paljon tavoitteita, toivottavasti saadaan edes osa toteutumaan. Pääasia kuitenkin on edelleenkin pitää hauskaa ja harrastaa ilman mitään paineita :)


Kirjoitan tähän samaan nyt lyhyesti siitä kun ollaan jo aloitettu toteuttamaan yhtä tavoitteistamme. Eli listan toisiksiviimeinen juttu, nouto.
Noutotreenit on aloitettu, Salme Mujusen opilla, ja menestys on ollut huikeaa. En olisi ikinä uskonut, että tuo tapa (kirjasta Tie Tottelevaisuusvalioksi) toimisi meillä. Olin ihan sataprosenttisen varma, että Siiri ei ota minkäänlaista esinettä ns. väkisin suuhun. Mutta kun raotin neidin isoa kitaa ja annoin kitaan noutoesineen (sellainen patukka), niin Siirihän yllätti ja piti esinettä hyvinkin nätisti. Eikä yrittänyt pudottaa vaan luovutti aivan upeasti esineen mulle vasta kun sanoin irti tai kiitos. Tietysti kehuin Siiriä kokoajan kun piti esinettä suussaan. Toteutettiin treenit seuraavana päivänä uudestaan, samalla kaavalla ja aivan yhtä hienosti se esine pysyi siellä suussa. Kokeilin myös damilla samaa ja noutajahan innostui ottamaan senkin suuhunsa! Eli treenit on erittäin hyvällä mallilla :)

Nyt vielä, Mahtavaa Uutta Vuotta 2010 ihan jokaiselle! Sekä paljon treeni-intoa, kärsivällisyyttä ja menestystä jokaiselle koirakolle :)