Jälleen yhdet onnistuneet treenit takana ja täällä kirjottelee hyvin onnellinen ja tyytyväinen omistaja-ohjaaja, ja ilmekin on jotakuinkin tälläinen: :DD!

Mulla tuli tossa yhdeksän aikaan illalla mieletön treeni-innostus. Koiran kanssa oli kuitenkin lähdettävä vielä ulos, joten eikun ulkohousut jalkaan ja treeniliivi päälle ja pihalle. Menimme yhdelle parkkipaikalle ja otettiin seuraamista. Mutta. Se näytti jälleen siltä kamalalta sunnuntaikävelyltä. Yritin siinä sitten vähän innostaa koiraa juoksemalla edestakaisin ja leikittämällä koiraa.  

Sitten me otettiin vähän noutoa. Siiri otti noutoesineen ekalla kerralla ihan itsenäisesti suuhun, mutta kyllä palauttikin itsenäisesti aika nopeasti sen. Uudestaan esine koiralle suuhun ja hirrmuiset kehut kun esine pysyi suussa. Sitten kokeiltiin, että nostaako Siiri jo esineen maasta. Se kyllä haisteli sitä ja kehuin ja kannustin hirveästi, mutta koira vaan katsoi hölmönä mua. Joten nostin esineen kädelleni, olin kyykyssä ja nostin kättä vähän maasta ylös. Ja kyllä, S nosti kuin nostikin esineen! Tosin, samalla hetkellä kun kehuin, niin nousi myös seisomaan ja palautti esineen mulle seisten.. No, pakko oli kehua muuten niin hienosta suorituksesta!

Siirryttiin sitten meidän loistoseuruu treenipaikalle ja koko koiran olemus muuttui. Se sai heti ryhtiä ja ei tiennyt miten päin tulla sivulle kun oli taas niiin mukavaa. No, iloisesti käskytin "seuraa" ja mentiin ensin lyhyt suora, siitä käännyttiin oikealle ja taas suoraan ja stop. Palkkasin namilla, ja koko seuraamisen ajan tietysti sanallisesti kehuin vuolaasti ja iloisesti. Jatkettiin siitä matkaa ja täyskäännös, autoin taas vähän kädellä oikeaan suuntaan, sitten suoraan jonkun aikaa ja vasemmalle käännös, suoraan lyhyt matka ja täyskäännös ja stop. Koko kaavio suoraan-oikealle-suoraan-stop-suoraan-täyskäännös-stop-suoraan-vasemmalle-suoraan-täyskäännös-stop.
Kaikki näytti omaan silmään erinomaisen hienolta, sitä en tiedä kuinka paljon annoin minkäkinlaisia vartalo- tai käsiapuja. Ja mulla oli nami kädessä kokoajan, että vielä on pitkä matka ns. täydelliseen kisasuoritukseen ;) Mutta kisat ovat sitten mahd. plussa tähän kaikkeen, eli nyt vaan hankitaan meille alle paljon onnistumisia, niitä me nyt tarvitaan kummankin itseluottamuksen kasvattamiseen! :)
Pakko mainita kuitenkin, että Siiri teki ihan täydellisen täyskäännöksen, ja siinä en auttanut namikädellä ollenkaan! Vasemmalle käännös on vielä vähän hakusessa, oikealle mennään jo ihan kivasti. Ainahan näissä on hiomisen varaa, mutta kyllä tällähetkellä olen erittäin, erittäin onnellinen ja tyytyväinen tuon koiran tekemisiin! Ja niinkuin sanoin, tärkeintä meille on nyt se, että molemmilla on treeneissä kivaa!